Takto zavárala huby len moja stará mama: Namiesto cukru použila inú prísadu a je toto ten najlepší NÁPAD!

[mashshare]

Jeseň je skvelý čas na hubárčenie.

Nazbierané huby potom pripravujeme na rôzne spôsoby a jedným z nich je aj zaváranie. 

Chuť nakladaných húb sa nedá porovnať s ničím iným.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál smakosze poradil skvelý recept na výborné nakladané huby bez cukru. 

Huby je najlepšie zavárať podľa tohto receptu, ktorý neobsahuje cukor. 

Namiesto cukru použite inú lahodnú a zdravú ingredienciu.

Prechádza po lese je príjemný relax a keď si z nej prinesiete chutné jedlé huby, je to fantastický bonus.

 

 

Tieto lesné poklady môžete sušiť, mraziť a výborné sú aj zavárané.

V tomto recepte sa namiesto cukru používa med, ktorý dodá hubám jedinečnú chuť. 

Tento recept odporúčame, pretože je výborný a stojí za vyskúšanie.

Takto naložené huby sú skutočnou lahôdkou.

 

 

Nakladané huby bez cukru

Ingrediencie:

1 kg lesných húb

2 litre vody

2 polievkové lyžice soli

1 šálka octu (10%)

½ šálky medu

 

 

3 bobkové listy

5 zrniek čierneho korenia

5 zrniek nového korenia

1 lyžička soli

horčičné semienka

Postup:

Očistené huby umyte pod tečúcou vodou.

 

 

Väčšie kusy môžete prekrojiť.

Vodu v hrnci osolíme a do vriacej pridáme huby.

Varte 15 minút a potom huby sceďte.

Huby nechajte vychladnúť a pripravte si nálev.

 

 

Vodu v hrnci osoľte, okoreňte a varte 3 minúty.

Po uplynutí tejto doby pridajte med a premiešajte.

Odložte nabok a nechajte vychladnúť.

 

 

Vložte niekoľko horčičných semienok do sterilizovaných pohárov.

Huby naukladajte do pohárov do ¾ výšky pohára.

Tekutinu nalejte tak, aby od veka zostal jeden centimeter miesta.

 

 

Poháre utrite a zatvorte.

Pasterizujeme v hrnci vystlanom bavlnenou utierkou.

Zlejeme vodu a pasterizujte 15 minút.

Potom zaváracie poháre vyberte a postavte hore dnom.

 

 

Prikryte utierkou.

Marinované huby v octe a medovej marináde sú skutočnou lahôdkou.

Sú ideálne ako predjedlo, príloha k mäsu a šalátom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes