Jeseň je skvelý čas na hubárčenie.
Nazbierané huby potom pripravujeme na rôzne spôsoby a jedným z nich je aj zaváranie.
Chuť nakladaných húb sa nedá porovnať s ničím iným.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Portál smakosze poradil skvelý recept na výborné nakladané huby bez cukru.
Huby je najlepšie zavárať podľa tohto receptu, ktorý neobsahuje cukor.
Namiesto cukru použite inú lahodnú a zdravú ingredienciu.
Prechádza po lese je príjemný relax a keď si z nej prinesiete chutné jedlé huby, je to fantastický bonus.
Tieto lesné poklady môžete sušiť, mraziť a výborné sú aj zavárané.
V tomto recepte sa namiesto cukru používa med, ktorý dodá hubám jedinečnú chuť.
Tento recept odporúčame, pretože je výborný a stojí za vyskúšanie.
Takto naložené huby sú skutočnou lahôdkou.
Nakladané huby bez cukru
Ingrediencie:
1 kg lesných húb
2 litre vody
2 polievkové lyžice soli
1 šálka octu (10%)
½ šálky medu
3 bobkové listy
5 zrniek čierneho korenia
5 zrniek nového korenia
1 lyžička soli
horčičné semienka
Postup:
Očistené huby umyte pod tečúcou vodou.
Väčšie kusy môžete prekrojiť.
Vodu v hrnci osolíme a do vriacej pridáme huby.
Varte 15 minút a potom huby sceďte.
Huby nechajte vychladnúť a pripravte si nálev.
Vodu v hrnci osoľte, okoreňte a varte 3 minúty.
Po uplynutí tejto doby pridajte med a premiešajte.
Odložte nabok a nechajte vychladnúť.
Vložte niekoľko horčičných semienok do sterilizovaných pohárov.
Huby naukladajte do pohárov do ¾ výšky pohára.
Tekutinu nalejte tak, aby od veka zostal jeden centimeter miesta.
Poháre utrite a zatvorte.
Pasterizujeme v hrnci vystlanom bavlnenou utierkou.
Zlejeme vodu a pasterizujte 15 minút.
Potom zaváracie poháre vyberte a postavte hore dnom.
Prikryte utierkou.
Marinované huby v octe a medovej marináde sú skutočnou lahôdkou.
Sú ideálne ako predjedlo, príloha k mäsu a šalátom.
Dobrú chuť!