Fantastická pizza z tekutého cesta, ktorá vám zachutí viac ako objednaná z pizzerie.
Osobne som vyskúšal už dosť receptov na domácu pizzu a tento bol z nich rozhodne jeden z najlepších.
Rýchly recept na chutnú domácu pizzu z youtube kanála Tutti a Tavola.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na formu s priemerom 26-28 cm
250 g hladkej múky
250 g vody
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
1 PL extra panenského olivového oleja
8 g prášku do pečiva
paradajkovú omáčku (ochutenú soľou, olejom a bazalkou)
mozzarellu
bazalku
oregano
olivový olej
čili papričku
Postup:
Do misky nalejeme vodu izbovej teploty.
Pridáme cukor.
Potom pridáme soľ a zamiešame.
Nalejeme olej a premiešame.
Počas miešania postupne po častiach pridávame múku.
Pridáme prášok do pečiva a lyžičkou premiešame.
Formu na pizzu vymastíme olejom.
Posypeme múkou.
Nalejeme všetko cesto.
Na cesto nanesieme paradajkovú omáčku.
Posypeme oreganom.
Polejeme olejom.
Cesto vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 15-20 minút pri teplote 220°C.
Po uplynutí doby vyberieme formu s pizzou z rúry.
Posypeme nastrúhaným syrom.
Naukladáme listy bazalky.
Posypeme oreganom.
Pizzu opäť vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme ďalších 10-15 minút pri teplote 220°C.
Po upečení vyberieme pizzu z rúry.
Nakoniec pizzu dochutíme bazalkou a kúskami čili.
Necháme vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: