TEKUTÁ pizza za 5 minút: Žiadne miesenie, žiadne kysnutie – všetko, čo potrebujete, je lyžica!

[mashshare]

Fantastická pizza z tekutého cesta, ktorá vám zachutí viac ako objednaná z pizzerie.

Osobne som vyskúšal už dosť receptov na domácu pizzu a tento bol z nich rozhodne jeden z najlepších.

 

 

Rýchly recept na chutnú domácu pizzu z youtube kanála Tutti a Tavola.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na formu s priemerom  26-28 cm

250 g hladkej múky

250 g vody

1 ČL kryštálového cukru

1 ČL soli

1 PL extra panenského olivového oleja

8 g prášku do pečiva

paradajkovú omáčku (ochutenú soľou, olejom a bazalkou)

mozzarellu

bazalku

oregano

olivový olej

čili papričku

 

 

Postup:

Do misky nalejeme vodu izbovej teploty.

Pridáme cukor.

Potom pridáme soľ a zamiešame.

 

 

Nalejeme olej a premiešame.

Počas miešania postupne po častiach pridávame múku.

Pridáme prášok do pečiva a lyžičkou premiešame.

 

 

Formu na pizzu vymastíme olejom.

Posypeme múkou.

Nalejeme všetko cesto.

 

 

Na cesto nanesieme paradajkovú omáčku.

Posypeme oreganom.

Polejeme olejom.

 

 

Cesto vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15-20 minút pri teplote 220°C.

Po uplynutí doby vyberieme formu s pizzou z rúry.

 

 

Posypeme nastrúhaným syrom.

Naukladáme listy bazalky.

Posypeme oreganom.

 

 

Pizzu opäť vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme ďalších 10-15 minút pri teplote 220°C.

Po upečení vyberieme pizzu z rúry.

 

 

Nakoniec pizzu dochutíme bazalkou a kúskami čili.

Necháme vychladnúť.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes