Jednoduchý recept na najchutnejšie a najšťavnatejšie pečené kuracie mäso.
Stačí vám len korenie, jogurt, kuracie stehná a vykúzlite jedlo, ktoré si okamžite zamilujete.
Ak plánujete na nedeľný obed túto overenú klasiku, rozhodne vám odporúčame skúsiť aj toto vylepšenie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchý recept na najchutnejšie pečené kuracie stehná z youtube kanála PALCE LIZAĆ.
Možno vás prekvapí, že za celým tajomstvom skvelej chuti je jediná prísada – jogurt, ktorý perfektne spojí sypkú koreniacu zmes.
Potrebujeme:
2 ČL sušeného cesnaku
1 ČL feferónky
2 ČL korenia na kuracie mäso
1/2 ČL kajenského korenia
3 ČL soli
150 g prírodného bieleho jogurtu
kuracie mäso
Voliteľné:
Čerstvé bylinky
Na podávanie:
Opekané zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Šalát z miešanej zeleniny
Postup:
Na začiatok si pripravíme zmes korenia, ktorá je základom tohoto receptu:
Do misky nasypeme cesnak.
Pridáme feferónku.
Potom pridáme korenie na kura.
Nasypme kajenské korenie.
Zmes korenia osolíme.
Pridáme biely jogurt.
Všetko spolu dôkladne premiešame.
Zapekaciu formu vymastíme olejom.
Kuracie mäso dôkladne obalíme v zmesi korenia.
Ak nemáte čas, môžete mäsko piecť hneď, ale odporúčam nechať marinovať aspoň hodinku, ideálne cez noc.
Stehná naukladáme do formy.
Prikryjeme.
Necháme marinovať cez noc v chladničke.
Rúru predhrejeme na 180°C.
Vložíme formu s kuracím mäsom.
Pečieme cca hodinu – každá rúra pečie inak, riaďte sa podľa vašich skúseností.
Stehienka tiež počas pečenia môžete podliať, prípadne pečieme prvých 30 minút prikryté.
Hotové jedlo podávame s prílohou podľa chuti.
Nám najviac chutia so zemiakovou kašou a domácim kompótom.
Je len na vás, ako si túto nedeľnú klasiku vychutnáte.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU