Tento chlebík vás zaujme svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a úžasnou chuťou.
Keď ochutnáte tento turecký chlieb, po inom už nesiahnete.
Najchutnejší turecký chlieb podľa receptu z youtube kanála Schnell Lecker Schön.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 ČL kryštálového cukru
1 šálku teplej vody (200 ml)
10 g sušeného droždia
1 šálku hladkej múky (200 ml)
1 šálku teplej vody (200 ml)
3 šálky hladkej múky
1 ČL soli
1 PL hladkej múky
20 ml studenej vody
50 ml vriacej vody
1 žĺtok
sezamové semienka
Postup:
Do hlbokej misy pridáme cukor.
Ďalej pridáme teplú vodu, droždie a metličkou dobre premiešame.
Pridáme šálku múky a poriadne premiešame.
Misku prekryjeme pokrievkou a necháme 15-20 minút kysnúť.
Do nakysnutého cesta nalejeme teplú vodu a dobre premiešame.
Pridáme ďalšie tri šálky múky, soľ a poriadne zamiešame.
Cesto prekryjeme a necháme kysnúť (cca 90 minút) na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
Stôl posypeme múkou a vyklopíme naň cesto.
Potom cesto posypeme múkou, vyvaľkáme (viď video) a vytvarujeme z neho guľu.
Cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme do podlhovastého tvaru (viď video).
Potom cesto roztiahneme prstami a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prekryjeme ho a necháme odpočívať na teplom mieste ďalších 25-30 minút.
Do malej misky pridáme lyžicu múky, studenú vodu a zamiešame.
Potom pridáme vriacu vodu a vymiešame.
Nakoniec pridáme žĺtok a rozšľaháme.
Cesto potrieme žĺtkovou zmesou.
Na chlebe vytvoríme prstami vzory (viď video) a opäť potrieme žĺtkom.
Posypeme sezamovými semienkami.
Na spodok rúry umiestnime nádobu s vriacou vodou.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 250°C.
A môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU