Tieto rýchle Marlenka guľôčky by som jedla pokojne aj každý deň.
Chuťovo sú na nerozoznanie od presláveného dezertu a preto sa míňajú rýchlosťou blesku.
Odporúčam každému dávku zdvojnásobiť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Guličky môžete podávať na mnohé spôsoby – obalené len v čokoláde, mletých orechoch, čokoláde a nasekaných orechoch, kokose…
Potrebujeme:
1 balík medové pláty
1 polievková lyžica med
1⁄2 plechovka karamelové/uvarené/salko
100 gramov čerstvé maslo
3 kusy hrste mleté vlašské orechy
Na obaľovanie:
posekané orechy
Horká čokoláda rozpustená
Voliteľné na obaľovanie:
Kokos
Farebné zdobenie
Mleté orechy
Kakao
Postup:
Medové pláty najemno rozsekáme, alebo postrúhame.
Pridáme mleté orechy a med.
V samostatnej miske vymiešame zmäknuté maslo so salkom.
Vmiešame do orechovej hmoty.
Vypracujeme hmotu a odložíme do chladničky.
Hmotu necháme v chladničke.
Chladíme tak dlho, aby sa guľky dali dobre tvarovať.

Napokon zo zmesi vytvarujeme guličky.
Obalíme v posekaných orieškoch.
Následne obalíme aj v rozpustenej horkej čokoláde (ak nemáte horkú, použite pokojne aj mliečnu).
Ide o vynikajúci recept, ktorý si zaručene zamilujete.
U nás sa nerobia len na sviatky, ale aj kedykoľvek počas roka, keď máme chuť na niečo fantastické.
Tip na záver
Ak nechcete obaľovať v rozpustenej čokoláde, môžete zvoliť jednoduchšiu verziu a guľky jednoducho obaliť v kokose.
Prípadne ich môžete jesť aj bez obaľovania, alebo obaľte len v mletých orechoch.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)