Dnes vám prinášame vynikajúci recept na rýchlu a mimoriadne chutnú domácu nátierku, na ktorú potrebujete len pár prísad.
Jej základom je bežná koreňová zelenina zeler, ktorá nechýba hádam v žiadnej domácnosti a môj obľúbený tavený syr v črievku Karička.
Stačia tieto dve prísady, 1 strúčik cesnaku, cibuľka a máte fantastickú večeru doslova za 5 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1/4 zeleru (ak máte menší koreň, použite pokojne aj 1/2)
1 strúčik cesnaku
Syr Karička v črievku
Soľ a korenie podľa chuti
Malú cibuľku
Olej
Na podávanie:
Zelená cibulka
petržlenová vňať
Postup:
Koreň zeleru očistíme.
Nastrúhame na strednom strúhadle.
Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
Na panvici si na oleji orestujeme cibuľu.
Následne pridáme zeler a dusíme približne 5-7 minút, tak, aby zelenina zmäkla.
Ochutíme soľou a korením, nakoniec pridáme aj pretlačený strúčik cesnaku.
Zložíme z plameňa a vmiešame syr Karička.
Teraz stačí už len rozmiešať.
Nátierku orzdobíme zelenou cibuľkou a podávame s čerstvým pečivom.
Chuť prekvapí aj náročných, je vynikajúca.
Dokonca, nikto neveril, že je v nej zeler.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)