Nekupujte drahé ENERGETICKÉ TYČINKY: Za 5 minút robím plný plech, recept som už naučila všetkých priateľov!

[mashshare]

Milujete zdravé maškrtenie?

Prinášame vám recept na energetické koláčiky bez cukru, ktoré si zamilujete.

Na ich prípravu navyše nepotrebujete zapínať rúru.  

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka YouTube kanálu Schnelle Rezepte sa dozviete hneď 3 skvelé recepty na chutné dezerty bez cukru. 

Recept č. 1

Potrebujeme:

250 g arašidového masla

med podľa chuti

120 g mandľovej múky

100 g čokolády bez cukru

1 PL kokosového oleja

 

 

Postup:

Do misy si vložíme arašidové maslo a primiešame med podľa chuti. 

Potom nasypeme mandľovú múku a vypracujeme kompaktné cesto. 

Zoberieme si formu a cesto do nej natlačíme a vyrovnáme. 

Zoberieme si čokoládu bez cukru a nalámeme ju do misky.

 

 

Pridáme lyžicu kokosového oleja a všetko dôkladne vymiešame. 

Vzniknutú polevu nalejeme na vrch cesta a uhladíme.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na 2 hodiny do mrazničky.

Teraz už stačí len nakrájať a môžete servírovať.

Recept č. 2

 

 

Potrebujeme:

200 g mlieka

120 g arašidového masla

80 g sušeného mlieka

80 g proteínu

 

 

Postup:

Do misky si nalejeme mlieko a primiešame arašidové maslo.

Následne si v samostatnej miske zmiešame proteín so sušeným mliekom.

Za stáleho miešania nasypeme suchú zmes do misy s mliekom a arašidovým maslom. 

 

 

Hmotu nalejeme do hrnca a na strednom ohni varíme do zhustnutia. 

Hmotu natlačíme do tortovej formy, ktorej steny sme si zvnútra potiahli papierom na pečenie.

Odložíme do chladničky na 2 hodiny.

 

 

Po uplynutí tejto doby odstránime tortovú formu a stuhnutú hmotu vyklopíme.

Dáme dolu papier na pečenie a nakrájame na kúsky. 

Recept č. 3

 

 

Potrebujeme:

200 ml mlieka

1 PL kokosovej múky

1 PL detskej krupice

 

 

kakao na posypanie

Postup:

Do hrnca si nalejeme mlieko.

 

 

Nasypeme kokosovú múku, detskú krupicu a dobre vymiešame metličkou. 

Varíme na strednom ohni do zhustnutia a potom zmes nalejeme do misky.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme na 2 – 3 hodiny do chladničky. 

 

 

Po stuhnutí vyklopíme na tanier a posypeme kakaom.

Prípravu všetkých troch receptov nájdete v priloženom videu TU.

Dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes