Halušky sú chutným doplnkom mnohých jedál.
Môžeme ich podávať aj ako samostatné jedlo.
Vyskúšajte tento recept na rýchle halušky len z 3 ingrediencií.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Chutia celej rodine a pripravíte si ich veľmi jednoducho podľa tohto receptu z portálu smakosze.
Tieto halušky sú rýchle a chutné.
Siahnite po nich vždy, keď nemáte veľa času a potrebujete navariť dobré jedlo.
Halušky sú jedným z najuniverzálnejších jedál v slovenskej kuchyni.
Pripravíte ich rýchlo a len z pár ingrediencií.
Odporúčame výborný recept na chutné rýchle halušky.
Na prípravu tohto chutného jedla potrebujete 3 ingrediencie a doslova 10 minút v kuchyni.
Navyše ho pripravíte lacno, čo je tiež jeho výhodou.
Hodia sa k polievkam, aj k mäsu, či ako samostatné jedlo.
Halušky s prídavkom kefíru
Ingrediencie:
2 veľké vajcia
250 ml kefiru
1 ½ šálky hladkej múky
soľ
Postup:
Vajcia rozbijeme do misky, nalejeme kefír a nasypeme múku.
Všetko dôkladne premiešame.
Pridáme soľ a skontrolujeme konzistenciu.
Cesto by malo spadnúť z lyžice.
Ak tomu tak nie je, pridáme viac múky.
V hrnci prevaríme osolenú vodu a ponoríme do nej lyžicu.
Časť cesta odoberieme a opäť ponoríme do vriacej vody.
Cesto odpadne z lyžice.
Takto postupujeme so zvyškom cesta.
Po vyplávaní na povrch halušky varíme 2 minúty.
Halušky na mnoho spôsobov
Halušky môžeme podávať s cibuľou, slaninkou, kapustou, bryndzou, vajíčkom a pod.
Môžu byť doplnkom k mäsovým jedlám a omáčkam.
Tieto halušky budú chutiť aj na sladko.
Sú chutné a jemné vďaka kefíru, ktorý pridávame do cesta.
Jednoduché zloženie uľahčuje prípravu tohto jedla.
Tieto halušky sa vždy podaria a sú veľmi obľúbené.
Každý pýta dupľu, pretože sú naozaj chutné.
Halušky s prídavkom krupice
Halušky s prídavkom krupice sú lahodné a úžasne jemné.
Potrebujeme:
450 g zemiakov
1 vajce
4 PL hladkej múky
2 PL detskej krupice
2 PL zemiakového škrobu
štipku soli
údenú slaninu
1 cibuľu
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode.
Potom ich ošúpeme a necháme vychladnúť.
Keď sú studené, roztlačíme ich pučidlom a preložíme do väčšej misy.
Do misky rozklepneme vajíčko.
Následne pridáme zemiakový škrob, hladkú múku a krupicu.
Pridáme aj štipku soli a vypracujeme jednotné cesto.
Z cesta vytvoríme valček a nakrájame ho na malé kúsky.
Halušky uvaríme v osolenej vode.
Na halušky si pripravíme škvarky s cibuľkou.
Na masle opražíme na kocky nakrájanú slaninu.
Potom pridáme nakrájanú cibuľu a pár minút restujeme.
Hotové oškvarky s cibuľkou zmiešame s haluškami a podávame.
Samozrejme, halušky si môžete pripraviť aj na iné spôsoby, podľa toho, na čo máte práve chuť.
Halušky trochu inak
Ak chcete obohatiť svoj jedálniček a milujete halušky, skúste si ich tentokrát pripraviť trochu inak a namiesto zemiakov použite na ich prípravu cuketu.
Tieto halušky sú veľmi chutné, jemné a lahodné.
Potrebujeme (na 2-3 porcie):
300 g cukety
1 vajce
Polohrubú alebo aj hladkú múku podľa potreby (asi 100 g)
Podávame s bryndzou a kyslou smotanou, taveným syrom, tvarohom, alebo ako strapačky
Postup:
Cuketu ošúpeme a nastrúhame najemno.
Necháme chvíľku „vypotiť“ a potom odstránime prebytočnú šťavu.
Pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby.
Vymiešame nie príliš husté cesto.
Rovnako, ako klasické halušky, aj tieto hádžeme do vriacej vody.
Keď vyplávajú na povrch, ešte chvíľku necháme prevariť a môžeme scediť.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Halušky sú jemné a vynikajúce.
Dobrú chuť!