Keď budú vaše deti chcieť niečo sladké, spravte im toto: Zdravé „Kinder“ plátky s úžasným krémom!

Vynikajúci dezert, ktorý milujú malí aj veľkí maškrtníci. A navyše, neobsahuje cukor, môžete si na tak ňom pochutnať bez výčitiek!
[mashshare]

Vynikajúci dezert, ktorý milujú malí aj veľkí maškrtníci. A navyše, neobsahuje žiaden cukor, môžete si na ňom pochutnať bez výčitiek!

Potrebujeme:

130 g hladkej špaldovej múky (alebo obyčajnej hladkej)

20 g kakového prášku

100 g brezového cukru

150 g bieleho jogurtu

100 ml oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

6 vajec

1 lyžičku prášku do pečiva

1 lyžičku jedlej sódy

Štipku škorice

1 lyžičku muškátového orieška

1 lyžičku vanilkovej arómy

Štipku soli

Krém:

550 ml mlieka

750 ml smotany na šľahanie

2 bal. želatíny 2×25 g

Med podľa chuti

Vanilkovú arómu podľa chuti

Postup:

Múku zmiešame v miske s kakovým práškom, sódou a muškátovým orieškom.

Vajíčka oodelíme a žĺtky ušľaháme s cukrom do svetlej vzdušnej hmoty. Postupne pridáme jogurt, olej a suché úrísady. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Plech na pečenie (25×35 cm) vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

Z upečeného cesta odstránime papier a prekrojíme ho na polovicu.

Želatínu necháme napučať v studenom miek, potom preložíme na plameň a zahrievaním rozpustíme. Pred koncom pridáme med a vanilkovú arómu.

Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a

Zmes môžeme dosladiť medom alebo tekutým sladidlom. Krém potom navrstvíme na ½ cesta, prikryjeme ddruhou polovocou, necháme vychaldnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vitalzone

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes