Ak ste sa už objedli „klasickej“ pizze z bežného cesta, rozhodne vyskúšajte náš recept.
Hneď prvýkrát, ako som pizzu so zemiakového cesta ochutnal, som si ju obľúbil a pripravujem ju už len týmto spôsobom.
Vynikajúci recept na zemiakovú pizzu z youtube kanála Gesundheit in einer Schüssel.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 zemiaky
1 cibuľu
1 mrkvu
1 papriku
3 vajcia
soľ
mleté čierne korenie
1 pohár mlieka
200 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
2 PL olivového oleja
petržlenovú vňať
syr
paradajky
Postup:
Zemiaky ošúpeme.
Nastrúhame a vložíme do hlbokej misky.
Nalejeme studenú vodu, opláchneme a necháme 20 minút odstáť.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme cibuľu a smažíme 2-3 minúty.
Mrkvu ošúpeme.
Nastrúhame na hrubom strúhadle.
Pridáme do panvice, zamiešame a smažíme 2-3 minúty.
Z papriky odstránime stonku a jadierka.
Nakrájame na tenké plátky.
Vložíme do panvice, premiešame a odstavíme.
Do samostatnej misky pridáme vajcia.
Osolíme a posypeme čiernym korením.
Metličkou vymiešame.
Pridáme mlieko a zamiešame.
Cez sitko preosejeme múku.
Pridáme prášok do pečiva a metličkou vyšľaháme.
Potom pridáme olivový olej a metličkou premiešame.
Zo zemiakov vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Do misky so zemiakmi pridáme osmaženú zeleninu.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
Pridáme do misky.
Nakoniec pridáme cesto a všetko spolu zmiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie.
Papier potrieme olejom.
Lyžicou nanesieme cesto a vytvarujeme kruh.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C 20 minút.
Na hrubom strúhadle nastrúhame syr podľa vlastného výberu.
Paradajky nakrájame na plátky.
Potom paradajky naukladáme na vrch pizze.
Posypeme syrom a vložíme späť do rúry.
Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 180°C.
Po upečení necháme vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: