Mama pripravuje najlepšiu a najchutnejšiu nakladanú repu: Vzal som poháre, recept a urobil som si zásoby!

[mashshare]

Ak ste nakladanú cviklu ešte nevyskúšali, určite si ju pripravte tento rok a budete ľutovať, že ste tento recept nevyskúšali už skôr.

Tieto jednoduché, lacné a brilantne lahodné cvikly sa hodia ku všetkému a sú skutočnou vitamínovou bombou.

 

 

Praktický recept na chutnú domácu nakladanú cviklu z portálu mojegotowanie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nakladaná repa a jej vlastnosti

Nakladaná cvikla je skutočnou vitamínovou bombou, pretože v nej nájdeme vitamíny C, A a tie zo skupiny B, ale aj množstvo minerálov, akým sú železo, vápnik, draslík, či fosfor.

K tomu treba samozrejme prirátať cenné baktérie mliečneho kvasenia, vznikajúce v procese fermentácie, ktoré pôsobia ako prírodné probiotiká.

 

 

V čom pomáha nakladaná repa?

Ukazuje sa, že táto pochúťka poteší nielen chuťové poháriky, ale podporí aj celé telo.

 

 

posilňuje imunitu

podporuje trávenie

reguluje činnosť čriev

pomáha bojovať s anémiou

znižuje hladinu zlého cholesterolu

má antibakteriálny účinok

zlepšuje funkciu pečene

zvyšuje efektivitu

zlepšuje koncentráciu

priaznivo pôsobí na obličky

ovplyvňuje rekonštrukciu kolagénových vlákien

Na nakladanú cviklu potrebujeme:

 

 

2,5 kg repy

1,5 l vody

2 PL soli

8 bobkových listov

8 stoniek kôpru

8 strúčikov cesnaku

1 ČL horčice

4 zrnká čierneho korenia

1 ČL nového korenia

 

 

Cviklu umyjeme a ošúpeme.

Odrežeme oba konce.

Prekrojíme na polovicu a potom na hrubé plátky.

 

 

Potom cviklu vložíme do pohárov.

Do každého z nich pridáme 2 bobkové listy.

Potom vložíme dve stonky kôpru.

 

 

Pridáme dva strúčiky cesnaku.

Potom pridáme 1/4 ČL horčice.

Nakoniec vložíme nové korenie a čierne korenie.

 

 

Potom prevaríme vodu.

Rozpustíme v nej soľ.

Poháre naplníme pripravenou zálievkou.

 

 

Potom poháre uzavrieme viečkom, aby sa do nich nedostal vzduch.

Pripravené poháre umiestnime na tri dni na miesto s izbovou teplotou, ale bez slnečného svetla.

Po uplynutí tejto doby odstránime penu z vrchu.

 

 

Počkáme ďalšie 2-3 dni, po ktorých bude nakladaná cvikla hotová.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes