Fantastické kuracie stehienka marinované v cmare.
Sú nesmierne chutné, lahodné a doslova sa rozplývajú na jazyku.
Recept má už viac ako 100 rokov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 kusov stiehn (používame celé stehná)
1,5 – 2 poháre cmaru
1 – 2 lyžice oleja,
sušený alebo čerstvý cesnak
mleté biele korenie
sladká mletá paprika
pikantná mletá paprika
soľ
Príloha:
Opekané zemiaky
Ryža
Zemiaková kaša
Šalát
Postup:
Stehienka opláchneme a vysušíme.
Cmar zmiešame s cenakom.
Dochutíme soľou, koreninami.
Do tejto jednoduchej marinády naložíme na noc kuracie stehienka.
Marinádu aj so stehienkami môžeme dať do uzatvárateľného vrecka.
Vo vrecku treba dobre pretrepať, aby sa marináda dostala na všetky miesta.
Na druhý deň vyberieme stehienka z chladničky.
necháme približne pol hodinku pri izbovej teplote.
A potom ich len uložíme na plech vymastený trochou oleja.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov cca 45-60 minút.
Počas pečenia je dobré párkrát preliať stehienka výpekom.
Ak je to potrebné, podlejte počas pečenia trochou vody.
V prípade, že sa stehienka začínajú zvrchu príliš pripekať, môžeme zakryť alobalom a nechať odkryté aj na posledné minúty.
Odporúčam, pretože to mäso je veľmi jemné a doslova sa roztápa v ústach.
Kuracie stehienka podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou.
V lete dobre padne aj verzia s ľahkým zeleninovým šalátom.
Je len na vás, ako si túto dobrotu vychutnáte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)