Zopár užitočných rád a tipov, ako si uchovať paradajky po celý rok.
Takto pripravené paradajky vám zaberú menej miesta a budete si na nich pochutnávať s celou rodinou.
Fantastický recept na paradajkový pretlak z youtube kanála Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
paradajky (ľubovoľné množstvo)
Postup:
Paradajky dôkladne umyjeme.
Vrch narežeme do tvaru kríža.
Vložíme na 20 minút do vriacej vody.
Po uplynutí doby vyberieme rajčiny z vody.
Ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Paradajky vložíme do plastových nádob alebo vrecúšok.
Uzavreté nádoby vložíme do chladničky.
Ďalšie rajčiny ošúpeme a nakrájame.
Vložíme do mixéra a rozšľaháme.
Rajčinovú zmes prelejeme do fliaš.
Ďalšie rajčiny narežeme a vložíme do vriacej vody.
Potom ich ošúpeme a nakrájame.
Nakrájané paradajky vložíme do mixéra.
Rozmixujeme.
Pretlak prelejeme do hrnca a uvaríme.
Z rajčiny odstránime stonku.
Nakrájame na plátky.
Pár rajčín nakrájame na štvrtiny.
Paradajky vložíme do uzatvárateľného plastového vrecka.
Pomocou slamky vysajeme vzduch.
Z uvareného pretlaku polovicu odoberieme.
Do hrnca s pretlakom nastrúhame cesnak.
Premiešame.
Varíme 5 minút.
Pretlak naplníme do plastových pohárov a foriem.
Všetko vložíme do mrazničky.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: