Fantasticky tip na chutnú a hlavne nízkokalorickú večeru z brokolice a šampiňónov.
Na prípravu jednoduchý recept, ktorý je dôkazom toho, že chutne sa dá variť aj s použitím pár surovín.
Výnimočný recept na opečenú zeleninu z youtube kanála Zdrowe Przepisy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 brokolicu
soľ
300 g šampiňónov
1 hlavu cesnaku
olivový olej
2 PL sójovej omáčky
1 PL kukuričného škrobu
mleté čierne korenie
50 ml vody
3 krajce chleba
kôpor
petržlenovú vňať
1 strúčik cesnaku
olivový olej
soľ
talianske bylinky
Postup:
Brokolicu nakrájame na ružičky.
Vložíme do panvice na sporáku.
Nalejeme vodu.
Brokolicu varíme dve minúty.
Pridáme soľ a premiešame.
Šampiňóny nakrájame na plátky.
Uvarenú brokolicu vložíme do misky.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme cesnak.
Na panvici zohrejeme olivový olej.
Cesnak vložíme do panvice a opečieme na strednom ohni.
Pridáme šampiňóny a zamiešame.
Smažíme ďalších 10-15 minút.
Do menšej misky pridáme sójovú omáčku.
Pridáme škrob.
Nasypeme soľ a čierne korenie.
Nalejeme vodu.
Lyžičkou premiešame.
Omáčku nalejeme do panvice so šampiňónmi.
Varíme, kým omáčka nezhustne.
Pridáme trochu vody a dobre premiešame.
Potom pridáme brokolicu a zamiešame.
Nalejeme olej a dobre premiešame.
Krajce chleba prekrojíme na trojuholník.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 10-15 minút pri teplote 180°C.
Na tvrdej podložke nožom nasekáme kôpor a petržlenovú vňať.
Zeleninu vložíme do malej misky.
Pridáme pretlačený cesnak a olivový olej.
Osolíme, posypeme bylinkami a dobre premiešame.
Omáčku nanesieme na upečený chlieb a servírujeme spolu s opečenou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU