Uhorky v tomto náleve sú na mojom stole už roky.
Nakladané uhorky v horčicovej marináde v zime jedáva celá moja rodina.
Netradičný recept na najchutnejšie domáce nakladané uhorky z portálu smakosze.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na prípravu pochúťky potrebujeme samozrejme poľné uhorky.
Nesmie chýbať ani jedna netradičná prísada – horčica.
A samozrejme aj správne množstvo vody a korenia.
Potrebujeme:
(na jeden pohár uhoriek)
3 bobkové listy
4 zrnká nového korenia
5-6 horčičných semienok
nálev
Na nálev:
1 l vody
250 ml liehového octu
330 g kryštálového cukru
60 g jemnej horčice
60 g soli
Postup:
Začneme prípravou nálevu.
Do hrnca s vodou pridáme ocot.
Ďalej pridáme cukor.
Pridáme horčicu.
Osolíme.
Premiešame, kým sa suroviny nerozpustia a uvaríme.
Počas varenia občas premiešame – horčica nesmie vytvárať hrudky.
Medzitým ošúpeme uhorky.
Nakrájame ich na štvrtiny.
Poháre vysterilizujeme.
Do každého pohára vložíme bobkové listy.
Ďalej pridáme nové korenie.
Potom vložíme horčičné semienka.
Nakoniec vložíme uhorky – musia byť natesno vedľa seba.
Nalejeme teplý nálev a pevne uzavrieme vekom.
Ako podávať uhorky v horčicovom náleve?
Výrazná zelenina sa hodí k pečenému mäsu a klobásam.
Podávame ako predjedlo alebo súčasť chlebíčkov – budú chutiť fantasticky.
Môžete ich nakrájať aj na kocky a podávať k večeri namiesto šalátu.
Prajeme vám dobrú chuť!