Zaváranie paradajok je ideálny spôsob, ako uchovať túto obľúbenú zeleninu na neskoršie časy.
Paradajky sú vďačnou potravinou, ktorá zasýti a telu dodá potrebné živiny a vitamíny bez toho, aby sme si pokazili diétu.
Vynikajúci recept na domáce zavárané paradajky bez chémie z youtube kanála Moja kuhinja Tanja.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg paradajok
3 cibule
5 strúčikov cesnaku
petržlenovú vňať
zrnká čierneho korenia
1/2 ČL soli do každého pohára
kryštálový cukor
1 ČL octu do každého pohára
Postup:
Rajčiny dôkladne umyjeme.
Odstránime stonku.
Nakrájame na štvrtiny.
Nakrájané rajčiny vložíme do misky.
Cibuľu ošúpeme.
Nakrájame na kolieska.
Cesnakové strúčiky nakrájame na tenké plátky.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
Pripravíme si čisté 0,7 l poháre.
Na dno každého pohára vložíme cesnak.
Pridáme zrnká čierneho korenia.
Ďalej pridáme petržlenovú vňať.
Vložíme paradajky.
Pridáme cibuľové plátky.
Opäť pridáme petržlenovú vňať.
Do každého pohára nasypeme soľ.
Pridáme kryštálový cukor.
Potom pridáme ocot.
Ďalej pridáme ďalšiu vrstvu paradajok a cibule.
Na vrch pridáme petržlenovú vňať.
Poháre naplníme čistou studenou vodou.
Potom poháre uzavrieme čistými viečkami.
Na dno hrnca vložíme utierku.
Vložíme poháre a po okraj naplníme vodou.
Hrniec preložíme na sporák.
Po zovretí na najvyššej teplote znížime teplotu a pasterizujeme 30 minút.
Po tridsiatich minútach necháme poháre vychladnúť.
Po vychladnutí uskladníme poháre na tmavom a chladnom mieste po dobu jedného roka.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: