Výborný nápad na rýchle predjedlo, ktoré určite ulahodí každej návšteve.
Stačí len nakrájať a obložené chlebíčky už nemusíte riešiť.
Ja ho robím vždy na sviatky a má obrovský úspech.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak chcete získať úžasnú chuť a vôňu, pridajte do cesta cesnak, alebo nadrobno nakrájané zelené bylinky.
Potrebujeme:
5 vajec
5 lyžíc kyslej smotany
5 lyžíc hladkej múky
300 g šunky alebo slaniny
2-3 papriky
korenie čierne mleté
soľ
koreniny podľa chuti
nadrobno nakrájaná petržlenová vňať
Voliteľné:
nadrobno nakrájaná mladá žihľava
medvedí cesnak
zelená cibuľka
Postup:
Smotanu nalejte do misky.
Pridajte vajcia, múku a dobre premiešajte.
Šunku alebo slaninu nakrájajte nadrobno.
Na Veľkú noc je vynikajúcou alternatívou nakrájané varené údené mäso.
Mäso vmiešame do cesta.
Papriky nakrájajte nadrobno.
Tiež ich pridajte do zmesi.
Teraz len ochuťte korením a soľou podľa chuti.
Môžete pridať aj bylinky – napríklad petržlenovú vňať alebo kôpor.
TIP:
Moja starká zvykla prodávať aj nadrobno nakrájanú mladú žihľavu alebo medvedí cesnak, podľa toho, čo práve nazbierala.
Je to naozaj vynikajúce veľkonočné vylepšenie.
Zmes teraz len navrstvite do pozdĺžnej vymastenej formy.
Pečte pri 180 stupňoch 40-45 minút (alebo podľa rúry).
Po vychladnutí môžete podávať.
Tento recept je vynikajúci teplý aj na studeno.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)