Vynikajúci recept na uhorkový šalát s nezvyčajným výberom surovín.
Je vynikajúco ochutený a lahodný.
Ide o ideálnu prílohu ku grilovanému alebo pečenému mäsku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
U nás sa podáva aj s obyčajným chlebom.
Určite vyskúšajte a nebudete ľutovať – je to lepšie ako klasika so sladkokyslým nálevom.
Potrebujeme:
1 zelená uhorka
2 nakladané uhorky
½ malej cibule
½ zväzku pažítky
3-4 lyžice oleja
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Zelenú uhorku umyjeme.
Ošúpeme ju, z oboch strán odrežeme konce a zvyšok nakrájame na plátky.
Preložíme ich do misy.
Posypeme soľou a necháme 20-30 minút odstáť .
Medzitým si pripravte nakladané uhorky na šalát .
Tieto nastrúhajte na strúhadle s hrubými otvormi.
Jemne ich vyžmýkame z kyslej šťavy, ktorú pustili.
Na sitku vytlačíme aj zelenú uhorku.
Vložíme späť do misy a pridáme do nej nastrúhané nakladané uhorky.
K zelenine pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme aj olej a nasekaný kôpor.
Dôkladne premiešame.
Nakoniec dochutíme podľa chuti soľou a korením.
Podávame k mäsovým jedlám a zemiakom.
Tento šalát je ideálny aj ako ľahká desiata k chlebu .
Táto nemecká obdoba uhorkového šalátu prekvapí výberom surovín .
Prajeme vám dobrú chuť! :-)