Výborná pochúťka z nových zemiakov, chrumkavé špízy môžete podávať aj ako prílohu k hlavnému jedlu.
Špízy sú úplne jednoduché na prípravu a potešia celú rodinu.
Môžete ich pripraviť na grile alebo v rúre.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tiež môžete pridať obľúbené prísady podľa chuti.
Potrebujeme:
6-8 nových zemiakov
200 gramov slaniny
1 klobása (voliteľné)
150 g údeného syra
2 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
koreniny podľa chuti
trochu oleja
soľ
korenie
Voliteľné:
červená paprika
pálivá paprika
rôzne druhy klobás a syra
kuracie mäso
Postup:
Zemiaky si umyjeme a očistíme.
Nemusíme šúpať, nakrájame ich na plátky, ktoré budú hrubé asi 1 centimeter.
Ošúpeme si cesnak.
V miske si zmiešame zemiaky, pretlačený cesnak a olej.
Pridáme aj soľ a koreniny.
Slaninu si nakrájame na plátky.
Rovnako nakrájame aj klobásu a syr.
Cibuľu nakrájame nadrobno
Pripravíme si špajdle.
Zemiaky, slaninu, syr, cibuľu a klobásu striedavo napichávame.
Pokračujeme, kým neminieme všetky prísady.
Špízy naukladáme na alobalovú misku.
Pečieme na grile alebo v rúre asi 30 minút.
Počkáme, kým nie sú špízy opečený dochrumkava.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)