Zapekaná cuketa s paradajkami a paprikou je fantastické vegetariánske jedlo ideálne na obed alebo večeru.
U nás doma je tento pokrm obľúbenou pochúťkou, na ktorú nedáme dopustiť.
Výnimočný recept na chutný zeleninový kastról z youtube kanála Ricette Perfette.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 cukety
3 červené cibule
200 g cherry paradajok
1 papriku
2 strúčiky cesnaku
syr podľa chuti
petržlenovú vňať
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
Postup:
Cuketu nakrájame na plátky.
Posypeme soľou.
Necháme odstáť 10-15 minút.
Cibuľu nakrájame.
Z papriky odstránime stonku a jadierka.
Nakrájame na väčšie kocky.
Cuketové plátky vyutierame papierovou utierkou.
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Posypeme čiernym korením.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
Na panvicu nalejeme olej.
Pridáme cibuľu.
Potom pridáme papriku.
Zamiešame a smažíme, kým zelenina nezmäkne.
Cherry paradajky prekrojíme na polovicu.
Vložíme ich do panvice.
Premiešame a smažíme ďalších 5 minút.
Pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku.
Zamiešame.
Vypneme oheň na sporáku.
Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.
Vložíme ju do misky.
Pridáme pretlačený cesnak.
Potom pridáme olivový olej.
Posolíme a pridáme čierne korenie.
Lyžičkou premiešame.
Formu na pečenie vymastíme olejom.
Naukladáme cuketové plátky.
Pridáme petržlenovo-cesnakovú zmes.
Potom pridáme zeleninovú zmes a celý proces dvakrát zopakujeme.
Nakoniec vrch posypeme nastrúhaným syrom.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: