Toto je výnorná ľahká verzia klasického zemiakového šalátu v dvoch fantastických prevedeniach.
Ja som podávala k rezňom a môj manžel si ani nevšimol, že nemá na stole zemiakový šalát.
Je naozaj výborný, ľahký a nesmierne chutný!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
A čo je najlepšie, z tohoto šalátu vám zaručene nebude ťažko!
Prvý recept: Falošný zemiakový šalát s fantastickou chuťou
Potrebujeme:
1 väčšiu cuketu (alebo dve menšie)
Klasické prísady na šalát:
Majonéza alebo jogurt
1 lyžica horčice
Kyslé uhorky
Sterilizovaná mrkva, hrášok, kukurica
Voliteľné:
Šunka
Vajce natvrdo
Zelená cibuľka
Sparená cibuľa
Postup:
Najskôr si pripravíme cuketu – ja odporúčam ošúpať ju vtedy bude aj vizuálne pripomínať zemiaky a napríklad môj manžel si ani nevšimol rozdiel a veľmi si šalát pochvaľoval:-D.
Cuketu zbavíme aj jadierok a nekrájame na drobné kocky.
Povaríme v osolenej vode asi 5 minút (ochutnajte, či je cuketa mäkká).
Scedíme a preložíme do šalátovej misy.
Teraz pridáme všetky ostatné prísady, ako ste zvyknutí .
Ja pridávam šalátovú zeleninu (mrkva, kukurica, nakladané uhorky) a zálievku (ľahšia verzia je z bieleho jogurtu, kvapky oleja, soli, korenia a citrónovej šťavy, klasika je z majonézy a 1 lyžice horčice).
Premiešame a necháme vychladiť.
Ak do šalátu pridáte aj nadrobno nakrájanú šunku, je výborný aj na jednohubky alebo ako skvelá večera.
Druhý recept: Slávnostný šalát podľa Mačingovej
Tento šalát sme prvýkrát skúsili dva roky dozadu, keď mal manžel kvôli žalúdočným ťažkostiam zakázané ťažké vianočné dobroty, vrátane majonézového šalátu.
Recepty od Antónie Mačingovej som poznala už predtým, ale netušila som, že tento šalát môže až tak veľmi zachutiť celej rodine.
Ide o nielen chutný, ale aj veľmi jednoduchý recept, po ktorom vám zaručene nebude ťažko.
Navyše, určite poteší aj tých, ktorí si strážia štíhlu líniu.
Potrebujeme:
3 dcl uhorky sterilizované
3 dcl sterilizovaná mrkva s hráškom
1 ks cibuľa
1/2 uvarený na kocky nakrájaný zeler
4 ks uvarené na tvrdo vajcia
1 ks jogurt biely
1 ks smotana kyslá
Ďalej:
soľ
korenie čierne mleté
citrónová šťava
med
Postup:
Cibuľu nakrájame na prúžky.
Zabaríme vodou (to odporúčam hlavne tým, ktorí neznášajú dobre surovú cibuľu).
Uhorky nakrájame na kolieska.
Scedíme, dáme do misky a primiešame scedenú mrkvu s hráškom.
Pridáme nakrájaný zeler, osolíme a okoreníme.
Vmiešame na kocky nakrájané vajíčka.
Zmiešame jogurt a smotanu, pridáme do šalátu.
Podľa chuti môžeme do jogurtu a smotany pridať trochu citrónovej šťavy a med.
Podávame s klasickým menu.
Šalátik je ľahký a naozaj veľmi veľmi chutný.
Keď si ho dáte k rezňom, alebo vyprážanej rybe, nebude vám po večeri ťažko.
Ja ho robím aj klasicky v nedeľu k rezňom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)