Najchutnejší domáci chlieb, aký som kedy pripravoval: Neuveriteľne jednoduchý a rýchly!

[mashshare]

Pripravte si doma lahodný chlieb, ktorý vás očarí svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a neodolateľnou chuťou.

Skvelý chlieb najmä ako príloha k polievke, hlavnému jedlu, ale môžete ho konzumovať aj samotný.

 

 

Výnimočný recept na najjemnejší domáci chlieb z youtube kanála Peri’nin sihirli Mutfağı.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 ml teplej vody

1 balenie sušeného droždia (10 g)

1 PL kryštálového cukru

600-650 hladkej múky

1 ČL soli

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme vodu.

Pridáme droždie.

Nasypeme cukor.

 

 

Miešame, kým sa droždie nerozpustí.

Pridáme múku a zamiešame.

Nasypeme soľ.

 

 

Špachtľou premiešame.

Rukou vymiesime mäkké a lepkavé cesto.

Misku s cestom prekryjeme pokrievkou a necháme 25 minút kysnúť.

 

 

Po uplynutí doby si namažeme ruku olejom.

Cesto preložíme dovnútra a vytlačíme vzduch.

Misku opäť prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť.

 

 

Po uplynutí doby z cesta vytlačíme vzduch a preložíme.

Prekryjeme a necháme naposledy kysnúť 10 minút.

Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl.

 

 

Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti.

Vytvarujeme gule.

Potom cesto prekryjeme utierkou a necháme 5 minút odpočívať.

 

 

Cesto roztiahneme rukami do tvaru väčšieho kruhu.

Potom cesto preložíme na drevenú podložku posypanú kukuričným škrobom.

Vrch polejeme dvomi lyžičkami olivového oleja.

 

 

Pečieme 5-7 minút v predhriatej teplovzdušnej rúre pri maximálnej teplote.

Upečené chleby zabalíme do čistej utierky a necháme vychladnúť.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes