Pripravte si doma lahodný chlieb, ktorý vás očarí svojou neobyčajnou prípravou, skvelým cestom a neodolateľnou chuťou.
Skvelý chlieb najmä ako príloha k polievke, hlavnému jedlu, ale môžete ho konzumovať aj samotný.
Výnimočný recept na najjemnejší domáci chlieb z youtube kanála Peri’nin sihirli Mutfağı.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 ml teplej vody
1 balenie sušeného droždia (10 g)
1 PL kryštálového cukru
600-650 hladkej múky
1 ČL soli
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme vodu.
Pridáme droždie.
Nasypeme cukor.
Miešame, kým sa droždie nerozpustí.
Pridáme múku a zamiešame.
Nasypeme soľ.
Špachtľou premiešame.
Rukou vymiesime mäkké a lepkavé cesto.
Misku s cestom prekryjeme pokrievkou a necháme 25 minút kysnúť.
Po uplynutí doby si namažeme ruku olejom.
Cesto preložíme dovnútra a vytlačíme vzduch.
Misku opäť prikryjeme a necháme 20 minút kysnúť.
Po uplynutí doby z cesta vytlačíme vzduch a preložíme.
Prekryjeme a necháme naposledy kysnúť 10 minút.
Po uplynutí doby preložíme cesto na pomúčený stôl.
Cesto rozdelíme na štyri rovnaké časti.
Vytvarujeme gule.
Potom cesto prekryjeme utierkou a necháme 5 minút odpočívať.
Cesto roztiahneme rukami do tvaru väčšieho kruhu.
Potom cesto preložíme na drevenú podložku posypanú kukuričným škrobom.
Vrch polejeme dvomi lyžičkami olivového oleja.
Pečieme 5-7 minút v predhriatej teplovzdušnej rúre pri maximálnej teplote.
Upečené chleby zabalíme do čistej utierky a necháme vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: