Mäkučké langoše, ktoré ani minútu nekysnú: Každému odporúčam dávku zdvojnásobiť, tie langoše sú úžasné!

Vynikajúci recept na langoše bez kysnutia.
[mashshare]

Vynikajúci recept na langoše, ktoré nekysnú.

 

 

Už nemám langoše tvrdé ako bumerang, tieto sú naozaj prvotriedne.

Robím ich celý rok, ale zvlášť v lete je to idálna pochúťka.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Určite skúste tento recept s bielym jogurtom.

 

 

Ak nemáte biely jogurt, pokojne ho môžete nahradiť smotanou.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

1 KL soľ

1/2 balíček kypriaci prášok do pečiva

1 PL olej

20 g čerstvé droždie

140 g biely jogurt

250 ml mlieko

na vyprážanie:

olej

na potretie:

 

 

cesnak

olej

soľ

kečup

kyslá smotana

Postup:

Do misy dáme suché suroviny:

 

 

múku, soľ a kypriaci prášok.

Dobre premiešame.

Do stredu urobíme jamku.

Nalejeme olej a pridáme rozmrvené droždie.

 

 

Pridáme aj jogurt a vlažné mlieko.

Všetko spolu premiešame.

Miesime rukou, kým sa cesto neprestane lepiť.

 

 

Cesto hneď bez kysnutia rozdelíme na 8 častí.

Rukami ponaťahujeme do tvaru placky.

Ide to jednoducho, s cestom sa dobre pracuje.

Hneď vyprážame v horúcom oleji.

 

 

Hotové langoše necháme odkvapkať.

Potom podávame.

Nám najviac chutia potreté cesnakom, kyslou smotanou a kečupom.

 

 

Vychutnať si ich ale samozrejme môžete tak, ako vám to vyhovuje.

Prajeme vám dorbú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes