Máte radi zemiakové placky?
V tom prípade vám odporúčam skúsiť verziu z cukety podľa skvelého receptu mojej mamy.
Tieto placky sú veľmi chutné, lahodné a jednoduché na prípravu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Všetko, čo potrebujete je cuketa z domácej úrody a slaný syr feta.
Budete prekvapený, akú vynikajúcu chuť má táto jednoduchá kombinácia.
Placky sú ideálne na rýchly letný obed alebo večeru.
Ja ich podávam s dressingom z kyslej smotany a cesnaku.
Ingrediencie:
1 kg cukety
100 g hladkej múky (pol až štvrť šálky, v závislosti od vašich potrieb)
3 vajcia
Čerstvá petržlenová vňať
Kôpor
300 g syra feta alebo slaného kravského syra (bieleho)
Cibuľa
2 strúčiky cesnaku
Soľ
Korenie
Olej na vyprážanie
Na dressing:
Kyslá smotana
Cesnak
Na podávanie:
Čerstvá zelenina
Postup:
Ak máte mladú cuketu, netreba ju šúpať.
Cuketu nastrúhame na strúhadle.
Vajcia rozklepneme do stredu.
Pridáme múku.
Zelené bylinky nasekáme nadrobno.
Pridáme aj pretlačený cesnak.
Grécky syr najskôr rozdrobte vidličkou a potom ho vmiešame do cesta.
Všetko to poriadne premiešame.
Na panvici rozohrejeme olej.
A pečieme z oboch strán dozlatista.
Prebytočný olej (palacinky môžu „vypiť“ tuk) vysajeme na papierovej utierke.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Nám chutia s jednoduchým cesnakovým dressingom a čerstvou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)