Výborné mäsko tentokrát vo výbornej omáčke na temešvárksy spôsob.
Najlepšie nám chutia s ryžou.
Potrebujeme:
600 g bravčového stehna alebo karé nakrájaného na kúsky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g zelených fazuliek
100 g slaniny nakrájanej na kúsky
2 cibule
3-4 strúčiky cesnaku
1 papriku
1 rajčinu
1 lyžičku rasce
200 ml kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
Soľ
Korenie podľa chuti
Na podávanie:
Varené zemiaky
Zemiaková kaša
Americké zemiaky
Ryža
Cestovina
Postup:
Cibuľku si ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Rovnako si nakrájame aj slaninu.
Na panvici si najskôr opražíme slaninku.
Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a smažíme dosklovita.
Pridáme predtlačený cesnak a rascu.
Všetko spolu restujeme len pár minút.
Následne pridáme nakrájanú papriku, papradajku a restujeme ešte asi 7 minút.
Potom pridáme mäso, soľ a korenie.
Podlejeme trochou vody.
Prikryjeme a necháme na panvici, kým mäso nezmäkne.
Ak máme čerstvé zelené fazuľky, pridáme ich k mäsku skôr, aby stihli zmäknút, ak zavárané, pridáme ich až keď je mäsko mäkké.
Kyslú smotanu zmiešame s trochou vody a múkou, rozmiešame a nalejeme na mäsko.
Necháme ešte povariť pár minút.
Potom zložíme z plameňa, môžeme hneď servírovať.
Servírujeme s varenými, pečenými zemiakmi, zemiakovou kašou, prípadne s ryžou či cestovinami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)