Leto sa pomaly ale isto blíži.
Máme pre vás recept, ktorý ale určite nebudete robiť len počas teplých mesiacov.
Táto zmrzlina chutí úžasne a zároveň na jej prípravu potrebujete len 3 prísady.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Neváhajte a vyskúšajte skvelý recept z kanálu Tundes Cake Recetas.
Ak nebudete vedieť vydržať, tento dezert sa dá podávať aj nemrazený.
Potrebujeme:
800 ml smotany na šľahanie
400 ml kondenzovaného mlieka sladeného
4 listy tortových oblátok
Voliteľné:
Kúsky čokolády
Čerstvé alebo mrazené ovocie
Roztopená čokoláda
Kakao
Prírodné farbivo
Postup:
Základom je pracovať s dobre vychladenými prísadami.
Skôr, ako začnete s prípravou, odporúčam smotanu na šľahanie, misku na šľahanie, kondenzované mlieko aj metličky vložiť na pár minút do mrazničky.
Na prípravu si krému si nachystáme väčšiu misku.
Do misky nalejeme smotanu na šľahanie.
Šľaháme, kým smotana nezačne tuhnúť.
Následne vezmeme kondenzované mlieko a postupne za stáleho šľahania pridávame do krému.
Nakoniec všetko dôkladne vymiešame.
Získame jednotný krém (viď video).
V tejto fáze môžete pridať do krému prísady podľa chuti – čokoládu, farbivo, ovocie.
Ja mám najradšej jednoduchú verziou bez akýchkoľvek prídavkov, ale je to na vašej chuti.
Teraz si na plech alebo podnos uložíme dva pláty tortových oblátok vedľa seba.
Natrieme krém a rovnomerne rozložíme po celej ploche.
Prikryjeme dvomi plátmi oblátok.
Odložíme zmraziť minimálne 2 hodiny.
Túto zmrzlinu môžete robiť aj v okrúhlej forme.
Ak je forma menšia, treba počítať s tým, že zmrzlina bude vyššia a potrebuje viac času na zmrazenie.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: