Domáce uhorky sú skutočnou letnou pochúťkou.
Dodávajú chuť večerným jedlám a sendvičom.
Dá sa z nich pripraviť aj lahodná polievka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výnimočný recept na najchutnejšie domáce nakladané uhorky z portálu smakosze.
Uhorky – chuť leta v pohároch
Tradičný recept na nakladané uhorky zaručuje kulinársky úspech.
Je dôležité vybrať správne uhorky a prísady, ktoré určujú chuť.
V recepte z konca 19. storočia používame dubové, ríbezľové a čerešňové listy.
Vďaka ním majú obľúbené nakladané uhorky aj jedinečnú vôňu.
Zelenina musí byť čerstvá, pevná a šťavnatá.
Pred nakladaním treba uhorky poriadne vydrhnúť a zaliať studenou vodou.
Potom ich musíme na hodinu odložiť – vďaka tomu budú ešte chutnejšie.
Na prípravu potrebujeme:
1 kg stredne veľkých poľných uhoriek
1 l vody
2 PL nejódovanej soli
dubové, čerešňové a ríbezľové listy
koreň chrenu
trocha horčičných semienok
kôpor
strúčiky cesnaku
korenie
fenikel
Postup:
Uhorky vydrhneme, zalejeme studenou vodou a necháme hodinu pôsobiť.
Poháre vysterilizujeme a vložíme do nich dubové, čerešňové a ríbezľové listy.
Pridáme kúsky chrenu.
Potom pridáme strúčiky cesnaku.
Nakoniec vložíme horčičné semienka, zrnká korenia a feniklu.
Vodu prevaríme so soľou.
Potom vodu nalejeme do pohárov a uzavrieme.
Poháre uložíme do špajze.
Po týždni budú uhorky pripravené ku konzumácii.
Nakladané uhorky – jedzte ich pre zdravie!
Nakladané uhorky sú vynikajúcim občerstvením, lahodným doplnkom do šalátov a jedál.
Je to veľmi zdravá zelenina, ktorá nám dodá množstvo vitamínov a minerálov.
Nakladané uhorky obsahujú vitamín A, C, E a K.
Dodávajú nám aj draslík, horčík, vápnik a fosfor.
Nakladané uhorky sú navyše skvelým zdrojom vlákniny.
Šťava z nakladaných uhoriek pomáha pri bolestiach hlavy, infekciách a bolestiach hrdla.
Jedenie nakladaných uhoriek pomáha ľudom, ktorí trpia mykózou.
Uhorková šťava naopak pôsobí ako izotonický nápoj.
Dobrú chuť a na zdravie!