Úplne najjednoduchšie cesto na roládu.
Cesto na lyžice, vždy sa vydarí a chutí absolútne dokonale.
Potrebujeme:
5 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 lyžíc polohrubej muky
5 lyžíc kryštálového cukru
Ďalej:
štipka soli
Na plnenie (voliteľné):
džem
tvaroh
smotana na šľahanie
granko
Na ozdobu (voliteľné):
čokoládová poleva
práškový cukor
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.
Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Po lyžiciach pridáme do snehu cukor.
Keď sa rozpustí a sneh je tuhý, prestaneme šľahať.
Do snehu pridáme žĺtky.
Zľahka prešľaháme.
Potom pomocou cukrárskeho jazyka ručne vmiešame múku.
Plech na pečenie si vystelieme papierom.
Nalejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.
Upečené cesto necháme asi 5 minút postáť.
Potom stočíme spolu s papierom.
Necháme zatočenú vychladnúť (položíme ju tak, aby bol spoj na spodku rolády).
Vychladnutú roládu roztočíme.
Papier zložíme natrieme a opäť stočíme.
Podávame nakrájané na plátky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Miška T.