Výborná tortička s banánmi a výborným krémom.
Je rýchla a nesmierne dobrá.
Potrebujeme:
Na cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
2 polievkové lyžice horúcej vody
80 g kr. cukru
60 g hladkej múky
1 lyžičku prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakaový prášok
Na krém:
5 banánov nakrájaných na kúsky
Citrónová šťava
Krém:
300 g jemného tvarohu
100 g múčkový cukor
1 ks citrón
6 plátkov želatíny
2 bal.smotana na šľahanie
Na vrch:
Poleva:
Postup:
Rozšľaháme vajíčka s horúcou vodou a cukrom, až kým hmota nie je hmota spenená.
Primešame múku, prášok do pečiva a kakao.
Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
Necháme vychladnúť.
Nakrájané banány pokvapkáme šťavou z citróna, uložíme na korpus (korpus môžeme pokvapkať džúsom – ideálne jablkovým).
Plátky želatíny namočíme do vody a necháme napučať (riadime sa pokynmi na obale, každá želatína je iná).
V miske vymiešame tvaroh s cukrom a citrónovou šťavou.
Trochu tvarohovej hmoty dáme do želatíny, premiešame a želatínovú hmotu dáme do celej tvarohovej masy.
V druhej miske vyšľaháme smotanu do tuhej šľahačky.
A jemne ju vareškou primiešame do tvarohovej hmoty.
Nakoniec si roztopíme prísady na polevu.
A prelejeme cez vrch torty, dozdobíme podľa vkusu.
Na ozdobenie môžete použiť čokoládové sušienky, šľahačky a práškový cukor.
Tortu môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)