Vynikajúce, mäkučké a pritom ani zďaleka nie sú tak nasiaknuté olejom, ako bežné langoše. Vďaka jogurtu je cesto omnoho vláčnejšie a jemnejšie.
Potrebujeme:
200 ml horúceho mlieka (nie vriaceho)
150 ml vlažnej vody
1 bal. sušeného droždia
1 lyžičku cukru
150 ml bieleho gréckeho jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 vajce
2 lyžičky soli
600 g hladkej múky
Olej na vyprážanie
Postup:
V miske zmiešame mlieko s vodou, pridáme cukor, droždie a necháme 5 minút odpočívať. Potom pridáme jogurt, vajce a postupne aj múku so soľou. Cesto je potrebné hniesť aspoň 7-8 minút, aby bolo mäkké a hladké. Cesto je mierne lepivé.
Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť. Keď cesto narastie, preložíme ho na pracovnú dosku posypanú múkou a rozdelíme na 8 kúskov a tie vyformujeme do tvaru placky hrubej asi 0,5 cm.
Preložíme na panvicu, na ktorej sme si zahriali olej z oboch strán dozlatista. Oleja nie je potrebné toľko ako pri klasických langošoch, stačí len na dne, cesto nemusí v oleji plávať.
Podávame potreté cesnakom, posypané syrom, alebo s kyslou smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)