Naložte si doma vlastnú kapustu s mrkvou a nebudete banovať.
Nakladaná kapusta je výborným zdrojom vitamínov a vlákniny a ako bonus na vrch aj skvele chutí.
Osvedčený recept na najlepšiu nakladanú kapustu z youtube kanála Еда на любой вкус.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
na 7 pohárov s objemom 3 l
4 hlávky kapusty neskorých odrôd (každá o hmotnosti 3,3-3,5 kg)
4 mrkvy (každá 200-250 g)
cca 600 g soli
10 l čistej studenej vody
Postup:
Hlávky kapusty očistíme od vrchných špinavých listov.
Kapustu prekrojíme na polovicu.
Mrkvu umyjeme pod tečúcou vodou.
Ošúpeme a opäť umyjeme.
Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do misy.
Do samostatnej hlbokej misy pridáme nasekanú kapustu.
Pridáme nastrúhanú mrkvu a rukami premiešame.
Do veľkého hrnca nalejeme vodu.
Pridáme soľ.
Miešame, kým sa nerozpustí.
Polovicu vody nalejeme do misy so zeleninou.
Necháme odstáť 40 minút.
Nádoby vyčistíme pomocou sódy bikarbóny a dôkladne umyjeme.
Do pohárov vložíme kapustu.
Po okraj dolejeme soľanku.
Všetky poháre na tesno uzavrieme čistými viečkami.
Potom poháre uložíme na chladné miesto.
A asi po dvoch týždňoch môžeme kapustu konzumovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: