Pripravte si doma kráľovský snack s hustou omáčkou, ktorý si vás získa zmesou lahodných chutí.
U nás nesmie chýbať na stole počas sviatkov, osláv a rodinných stretnutí.
Nenáročný recept na predjedlo z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 x 400 g lístkového cesta
100 g paradajkovej omáčky
20 ml olivového oleja
5 g soli
5 g oregana
100 g parmezánu
10 g sezamových semienok
200 g plátkového syra
150 g salámy
5 g maku
1 vajce
Na omáčku:
30 g masla
25 g múky
200 ml piva
5 g čili vločiek
3 g soli
100 g syra
Postup:
Do menšej misky pridáme paradajkovú omáčku.
Pridáme soľ, olej a lyžicou premiešame.
Zmesou potrieme polovicu lístkového cesta.
Posypeme oreganom.
Potom natretú časť cesta posypeme nastrúhaným parmezánom.
Cesto preložíme na polovicu a nakrájame na štvorce.
Cesto aj s papierom preložíme na plech.
Druhé lístkové cesto rozprestrieme.
A na polovicu naukladáme syr.
Potom naukladáme plátky salámy.
Cesto prehneme na polovicu a nakrájame na štvorce.
Cesto aj s papierom preložíme na plech.
Potrieme vajíčkom.
Jedno cesto posypeme sezamovými semienkami.
Druhé cesto posypeme makom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C 20 minút.
V rajnici na sporáku roztopíme maslo.
Pridáme múku a premiešame.
Do zmesi nalejeme pivo a zamiešame.
Pridáme nastrúhaný syr a miešame, kým sa nerozpustí.
Nakoniec pridáme čili vločky a soľ.
Dobre premiešame a rajnicu zložíme zo sporáku.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: