Vynikajúci recept na letný cheesecake bez múky, s minimálnym obsahom kalórii.
Tento dezert môžete bez výčitiek podávať aj svojim blízkym, ktorí si strážia líniu.
Tento dezert si určite zamilujete.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Korpus: 15 PL musli – (ľubovoľné – v recepte je použité emco musli s jahodami a mandľami)
2 PL rozpusteného masla
1 PL hnedého cukru
Na plnku:
4 balenia jemného tvarohu alebo ricotty ( dokopy 1kg)
10 PL sušeného mlieka
1 balíček vanilkového cukru
1 PL vanilkovej esencie
balíček čírej želatíny
Jahodové želé:
300g mrazených jahôd
2 PL hnedého cukru
balíček čírej želatíny
Postup:
Najprv si pripravíme korpus.
Rúru vyhrejeme na 180°C.
Musli rozmixujeme v mixéri najemno a vysypeme do misky.
Pridáme 1 PL hnedého cukru, rozpustené maslo a 1 PL tvarohu alebo ricotty.
Všetko spolu zamiešame, aby sa to dobre spojilo.
Formu na cheescake potrieme maslom a na dno natlačíme musli drť.
Dáme do rúry zapiecť na 10 minút.
Teraz si pripravíme plnku.
Vo veľkej mise zmiešame tvaroh alebo ricottu, sušené mlieko, vanilkový cukor a vanilkovú esenciu.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale.
A zamiešame do hmoty.
Tú vylejeme na upečený vychladnutý korpus.
Nakoniec pripravíme jahodové želé.
Rozmrazené jahody prekrojíme na polovice, dáme do misky a posypeme hnedým cukrom.
elatínu pripravíme podľa návodu.
Na tvarohovú hmotu naukladáme jahody aj so šťavou, ktorú vďaka cukru pustili a zalejeme želatínou.
Cheesecake uložíme do chladničky.
Necháme stuhnúť na také 3 hodinky.
Podľa receptu vyjde z uvedenej dávky 8 porcií.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)