Nenáročný recept na chutné domáce nakladané uhorky, ktoré si zamilujete s celou rodinou.
Samotná príprava vám zaberie 45 minút a na chrumkavých uhorkách si budete môcť pochutnávať celý rok.
Jednoduchý recept na domáce nakladané uhorky z youtube kanála Andrey Rostovskiy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
čerešňové listy (voliteľné)
palinu dračiu (estragón)
koreň chrenu
uhorky
cesnak
čili papričky
kôpor
petržlenovú vňať
soľ
Postup:
Uhorky vložíme do veľkej nádoby.
Zalejeme studenou vodou.
Necháme 2-3 hodiny odstáť.
Pripravímenálev:
v 10 litroch studenej vody rozpustíme 1 kilogram soli (100 g soli na 1 l vody).
Miešame, kým sa soľ nerozpustí.
Na dno čistého pohára naukladáme cesnak, papriku, chren, kôpor a listy.
Až po okraj vložíme uhorky.
Potom až po okraj nalejeme soľanku.
Prikryjeme vekom, položíme na tácku alebo do hrnca.
A necháme odstáť 5-6 dní, kým neskončí kvasenie.
Z pohárov vylejeme soľanku.
Obsah pohára dobre opláchneme pod tečúcou vodou, aby nezostal biely povlak.
Nádoby až po okraj naplníme čistou studenou vodou.
Prikryjeme sterilným viečkom a na pevno dotiahneme.
Po uzatvorení pohárov musíme uhorky sledovať asi týždeň.
Potom ich môžeme skladovať prakticky kdekoľvek (pivnica alebo špajza).
Uhorky môžeme konzumovať o 2-3 týždne.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: