Výborný tip, ako pripraviť nové zemiaky.
Ideálne na tento recept sú menšie zemiaky, ale ak máte väčšie kúsky, prekrojte ich na polovice, alebo aj na štvrtinky.
Mám skúsenosť, že zemiaky sú hotové naozaj rýchlo.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg nových zemiakov
100 ml smotany na šľahanie
Soľ
Čierne korenie
Olivový olej
20 dkg syra Čedar
2 strúčiky cesnaku
Muškátový oriešok
Tymián
Grilovacie korenie
Ďalej:
Petržlenová vňať na posypanie
Postup:
Zemiaky očistíme drôtenkou – nešúpeme.
Preložíme na plech vymastený olivovým olejom.
Osolíme, okoreníme a dobre premiešame.
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle.
Omáčka:
Smotanu zmiešame s nastrúhaným syrom.
Pridáme aj pretlačený cesnak, muškátový oriešok a bylinky podľa chuti.
Vložíme do horúcej rúry (ja zvyknem zemiaky ešte popichať vidličkou).
Pečieme pri teplote 180 stupňoch počas 35 minút.
Keď sú zemiaky mäkké alebo sa syr roztopí, môžete vybrať z rúry.
Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájaným petržlenom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)