Pripravte si dokonalé nakladané uhorky.
Okrem toho, že sa do nich môže pridať kôpor, chren, cesnak a čili, vrelo odporúčame pridať aj tieto listy.
Vďaka nim bude mať nálev ešte lepšiu chuť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako uvádza portál smakosze, dôležitým krokom pri zaváraní uhoriek je pridanie listov čiernych ríbezlí.
To dáva uhorkám špecifickú arómu, aj chuť.
Kuchár, ktorý poradil tento trik, dáva na dno sudov listy ríbezlí.
Pridá kôpor, cesnak a chren.
Listy ríbezlí ovplyvňujú aj chrumkavosť uhoriek.
Po vybratí z pohárov nie sú mäkké a pri mliečnom kvasení ani veľmi nezmäknú.
Uhorky položte bielou stranou nadol.
Musia byť pevne zabalené do listov.
Navrch pridajte chren, čili paprička, kôpor.
Môžete pridať aj nakladacie korenie.
Na liter vody si pripravíme lyžicu soli a musí to byť kamenná soľ.
Nalejte nálev a počkajte 3-4 dni.
Nakladané uhorky – bohaté na vitamíny a chuť
Nakladané uhorky sú zdravou pochutinou, ktorú pripravuje nejedna gazdinka.
Oplatí sa vychutnať si chuť takýchto uhoriek, pretože sú mimoriadne zdravé.
Obsahujú vitamíny C, A, E, K, kyselinu listovú.
Okrem toho sú plné draslíka, vápnika, fosforu a horčíka.
Šťava z nakladaných uhoriek chráni pred mykózou, odporúčala sa pri migrénových bolestiach a bolestiach hrdla.
Jedenie nakladaných uhoriek dokonale zlepšuje imunitu.