Keď budete zavárať uhorky, vyskúšajte tento trik S IHLOU: Vydržia chrumkavé a ako čerstvé až 1 rok!

[mashshare]

Chrumkavé a chutné kyslé uhorky sú výborným doplnkom k rôznym jedlám.

 

 

Aby vám však vydržali chutné po dlhý čas, je potrebné dodržať presný postup pri ich zaváraní.

V tomto článku sa dozviete jednoduchý trik, vďaka ktorému vydržia uhorky chrumkavé a čerstvé až 1 rok!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z YouTube kanála Melissa Mir.

Potrebujeme:

uhorky

ihlu

plastové fľaše s objemom 2 – 5 l

bobkový list

štipľavú papriku

cesnak

celé čierne korenie

koriandrové semienka

horčičné semienka

soľ

ocot

studenú vodu

 

 

Postup:

Na zaváranie vyberajte čerstvé, zdravé a pevné uhorky. 

Vložte ich do vandlíka a zalejte studenou vodou. 

 

 

Takto nechajte stáť 4 – 5 hodín. 

Potom uhorky opláchnite a sceďte. 

Zoberte si ihlu a každú uhorku na niekoľkých miestach popichajte. 

 

 

Zoberieme si plastovú fľašu.

Začneme ju plniť takto pripravenými uhorkami.

Do každej fľaše pridáme 2 – 3 bobkové listy. 

 

 

Následne pridáme štipľavú papriku, 4 – 5 strúčikov cesnaku.

Do každej fľaše nasypeme čajovú lyžičku celého čierneho korenia, čajovú lyžičku koriandra, aj 3 čajové lyžičky horčičných semienok. 

Nakoniec do menších fliaš nasypeme 2 polievkové lyžice soli a zalejeme pohárom octu, do väčších fliaš nasypeme 4 – 5 polievkových lyžíc soli.

A zalejeme 2 pohármi octu. 

 

 

Fľaše na záver dolejeme studenou vodou, uzavrieme a dobre pretrepeme. 

Fľaše sa môžu skladovať pri izbovej teplote a uhorky sú pripravené na konzumáciu po 1 týždni. 

 

 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes