Chrumkavé a chutné kyslé uhorky sú výborným doplnkom k rôznym jedlám.
Aby vám však vydržali chutné po dlhý čas, je potrebné dodržať presný postup pri ich zaváraní.
V tomto článku sa dozviete jednoduchý trik, vďaka ktorému vydržia uhorky chrumkavé a čerstvé až 1 rok!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto návodu z YouTube kanála Melissa Mir.
Potrebujeme:
uhorky
ihlu
plastové fľaše s objemom 2 – 5 l
bobkový list
štipľavú papriku
cesnak
celé čierne korenie
koriandrové semienka
horčičné semienka
soľ
ocot
studenú vodu
Postup:
Na zaváranie vyberajte čerstvé, zdravé a pevné uhorky.
Vložte ich do vandlíka a zalejte studenou vodou.
Takto nechajte stáť 4 – 5 hodín.
Potom uhorky opláchnite a sceďte.
Zoberte si ihlu a každú uhorku na niekoľkých miestach popichajte.
Zoberieme si plastovú fľašu.
Začneme ju plniť takto pripravenými uhorkami.
Do každej fľaše pridáme 2 – 3 bobkové listy.
Následne pridáme štipľavú papriku, 4 – 5 strúčikov cesnaku.
Do každej fľaše nasypeme čajovú lyžičku celého čierneho korenia, čajovú lyžičku koriandra, aj 3 čajové lyžičky horčičných semienok.
Nakoniec do menších fliaš nasypeme 2 polievkové lyžice soli a zalejeme pohárom octu, do väčších fliaš nasypeme 4 – 5 polievkových lyžíc soli.
A zalejeme 2 pohármi octu.
Fľaše na záver dolejeme studenou vodou, uzavrieme a dobre pretrepeme.
Fľaše sa môžu skladovať pri izbovej teplote a uhorky sú pripravené na konzumáciu po 1 týždni.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!