Stačí nastrúhať cuketu a zemiaky: Veľmi chutný zeleninový kastról!

[mashshare]

Chutné a rýchle zeleninové jedlo, pri ktorom zabudnete na mäso.

Lahodný a zdravý zeleninový pokrm so syrom, ktorý si rozhodne pridáte do jedálnička.

 

 

Fantastický recept na chutný zeleninový kastról z youtube kanála Leckerer Kanal.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 cukety

2 veľké zemiaky

3 vajcia

1/2 ČL soli

100 g múky

1 cibuľu

rastlinný olej

200 g šampiňónov

1 šálku strúhanky

120 g mozzarelly

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Z neošúpanej cukety odstránime konce.

Nastrúhame ju do misky.

 

 

Pridáme soľ.

Premiešame a necháme 10-15 minút odstáť.

 

 

Umyté a ošúpané zemiaky nastrúhame do samostatnej misky.

Nalejeme vodu, zamiešame a necháme odstáť.

 

 

Z cukety vyžmýkame prebytočnú tekutinu a vložíme do čistej hlbokej misky.

Zo zemiakov precedíme vodu, vložíme do misky s cuketou a zamiešame.

 

 

Pridáme vajcia. soľ, čierne korenie a premiešame.

Do zmesi preosejeme múku a zamiešame.

 

 

Cibuľu a šampiňóny nakrájame na menšie kúsky.

Na panvici zohrejeme olej a osmažíme cibuľu do zlatista.

 

 

Pridáme šampiňóny, zamiešame a smažíme 5-7 minút.

Zapekaciu formu vymastíme olejom.

 

 

Do formy nasypeme strúhanku.

Rozotrieme polovicu cuketovej zmesi.

 

 

Pridáme vrstvu strúhanky a hubovej zmesi.

Ďalej pridáme na plátky nakrájanú mozzarellu.

 

 

Pridáme ďalšiu vrstvu cuketovej zmesi a strúhanky.

Vrch pokvapkáme olejom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes