Tradičné palacinky iste poznáte a pre mnohých z nás to bolo jedno z prvých jedál, ktoré sme sa v rámci výučby domácich prác na základnej škole naučili pripravovať.
Dnes môžete tento recept oživiť cuketovou variáciou, ktoré je nesmierne chutná.
Navyše, ulahodíte každému, kto má rád slané placky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cuketa 450 g
Kefír 300 ml
Vajcia 4 ks
Hladká múka 350 g
Slnečnicový olej 1 polievková lyžička
Petržlen alebo kôpor 2 lyžice
soľ
Sóda 0,5 lyžičky
Maslo pre namazanie palaciniek
šunka
syr
Postup:
Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle.
Vytlačíme šťavu.
Pridáme vajce.
Pridáme aj soľ, kefír a nakrájanú petržlenovú vňať.
Všetko premiešame.
Postupne pridávame múku.
Vymiešame hladké cesto.
Pridáme 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, sódu a zamiešame.
Necháme stáť 20 minút.
Smažíme na horúcej panvici s rastlinným olejom.
Palacinky smažíme z oboch strán až do zlatohnedého odtieňa.
Hotové palacinky natrieme maslom.
Dochutíme podľa ľubovôle.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)