Strúhate tieto potraviny na kovovom strúhadle? Robíte veľkú chybu!

[mashshare]

Strúhaná zelenina a ovocie na šalát sú spoľahlivým doplnkom obeda, či večere.

Tieto suroviny by ste však nikdy nemali strúhať na kovovom strúhadle. 

Toto je dôvod!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ako uvádza portál mojegotowanie, tieto potraviny by ste nemali nikdy strúhať na kovovom strúhadle.

Strúhaná cvikla, mrkva alebo kapustový šalát sú len niektoré z obľúbených doplnkov k bravčovému či mletému mäsu.

 

 

Ak chceme, aby boli zdravé, mali by sme pamätať na niekoľko pravidiel.

Zabudnite na strúhanie jablka na kovovom strúhadle – môže sa to prejaviť na vašom zdraví.

Tieto ingrediencie nestrúhajte na kovovom strúhadle

 

 

Toto sú kľúčové produkty, ktoré by nemali prísť do kontaktu s kovovým povrchom čepelí:

jablká

citrusy

paradajky

 

 

V prípade kyselín obsiahnutých v jablkách: jablčnej, vínnej a citrónovej by sme nemali dopustiť kontakt s kovom.

Strácame tým enzýmy a vitamíny.

Pripravený šalát sa stáva bezcenným a zbavený najdôležitejších živín.

V prípade hliníkového strúhadla zabudnite na strúhanie paradajok na ňom.

 

 

Kyselina v nich obsiahnutá veľmi silno reaguje s kovom a vytvára škodlivé prostredie pre naše telo.

Dobrým riešením bude sklenené alebo plastové strúhadlo.

Ako často mám meniť strúhadlo?

 

 

Vymeňte strúhadlo každé 3-4 roky.

Toto je optimálny čas na udržanie čepelí v dobrom stave.

Nedovoľte, aby sa objavila hrdza, a čo je horšie, nepoužívajme ho, keď sa už objaví.

 

 

 

Zakaždým ho umyte pridaním prostriedku na umývanie riadu alebo octového roztoku.

Zbavíte sa tak zvyškov zeleniny či ovocia a nedôjde k hromadeniu baktérií a plesní.

 

 

Ak sú čepele strúhadla tupé, stačí použiť brúsny papier.

Ten s menšou stupňovitosťou použite niekoľkonásobným pretretím.

Nakoniec ten s väčším, na brúsenie a leštenie povrchu.

 

 

Po spracovaní dôkladne opláchnite.

Udrží sa tak dlhšie v lepšom stave.

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

    Feed has no items.

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.