Múka + voda a mlieko: Jednoduchá príprava – LEPŠIE ako torta!

[mashshare]

Pripravte si doma perfektný tvarohový koláč, na ktorého prípravu budete potrebovať len pár jednoduchých surovín.

Túto delikatesu si okamžite zamilujete a budete ju piecť viac dní v týždni.

 

 

Netradičný recept na nadýchaný koláč z youtube kanála Przepisy od Olgi.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 ml teplého mlieka

30 g kryštálového cukru

7 g suchého droždia

1 PL kyslej smotany

1 vajce

štipku soli

100 ml rastlinného oleja

500 g múky

Na plnku:

200 g tvarohu

1 vajce

1 PL škrobu

Na mrveničku:

3 PL múky

2 PL kryštálového cukru

50 g masla

Na potretie:

1 žĺtok

2 PL mlieka

Postup:

Do misky nalejeme teplé mlieko.

Pridáme cukor, droždie a dobre premiešame.

 

 

Ďalej pridáme smotanu a vajce.

Pridáme soľ, olej a vareškou dôkladne vymiešame.

 

 

Do zmesi cez sitko preosejeme múku.

Zamiešame a rukou vymiesime cesto.

 

 

Cesto vymiesime na stole do tvaru gule.

Misku vymastíme olejom a vložíme cesto.

 

 

Potom misku prekryjeme fóliou a utierkou a odložíme na hodinu na teplé miesto.

Do samostatnej misky pridáme tvaroh.

 

 

Pridáme vajce, škrob a vidličkou premiešame.

Do hlbokého taniera pridáme múku, cukor, maslo a vidličkou dobre zamiešame.

 

 

Nakysnuté cesto vyberieme na stôl.

Vytvarujeme z neho guľu a rozdelíme na osem rovnakých častí.

 

 

Z nakrájaných častí cesta ušúľame guľky.

Prikryjeme ich utierkou na 20 minút.

 

 

Po uplynutí doby cesto rozvaľkáme na malý kruh.

Potom cesto preložíme na polovicu a na kraje pridáme tvarohovú náplň.

 

 

Okraje s plnkou prehneme a cesto zrolujeme (viď video).

Cesto rozložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

 

Formu zakryjeme na 20 minút potravinovou fóliou a utierkou.

V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a potrieme vrch.

 

Posypeme pripravenou mrveničkou.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes