Pripravte si doma perfektný tvarohový koláč, na ktorého prípravu budete potrebovať len pár jednoduchých surovín.
Túto delikatesu si okamžite zamilujete a budete ju piecť viac dní v týždni.
Netradičný recept na nadýchaný koláč z youtube kanála Przepisy od Olgi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 ml teplého mlieka
30 g kryštálového cukru
7 g suchého droždia
1 PL kyslej smotany
1 vajce
štipku soli
100 ml rastlinného oleja
500 g múky
Na plnku:
200 g tvarohu
1 vajce
1 PL škrobu
Na mrveničku:
3 PL múky
2 PL kryštálového cukru
50 g masla
Na potretie:
1 žĺtok
2 PL mlieka
Postup:
Do misky nalejeme teplé mlieko.
Pridáme cukor, droždie a dobre premiešame.
Ďalej pridáme smotanu a vajce.
Pridáme soľ, olej a vareškou dôkladne vymiešame.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku.
Zamiešame a rukou vymiesime cesto.
Cesto vymiesime na stole do tvaru gule.
Misku vymastíme olejom a vložíme cesto.
Potom misku prekryjeme fóliou a utierkou a odložíme na hodinu na teplé miesto.
Do samostatnej misky pridáme tvaroh.
Pridáme vajce, škrob a vidličkou premiešame.
Do hlbokého taniera pridáme múku, cukor, maslo a vidličkou dobre zamiešame.
Nakysnuté cesto vyberieme na stôl.
Vytvarujeme z neho guľu a rozdelíme na osem rovnakých častí.
Z nakrájaných častí cesta ušúľame guľky.
Prikryjeme ich utierkou na 20 minút.
Po uplynutí doby cesto rozvaľkáme na malý kruh.
Potom cesto preložíme na polovicu a na kraje pridáme tvarohovú náplň.
Okraje s plnkou prehneme a cesto zrolujeme (viď video).
Cesto rozložíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu zakryjeme na 20 minút potravinovou fóliou a utierkou.
V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a potrieme vrch.
Posypeme pripravenou mrveničkou.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30-35 minút pri teplote 180°C.
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU