Zeleninová delikatesa chutnejšia ako mäso.
Čaro tohto zeleninového koláča spočíva najmä v jeho rozmanitosti.
Výnimočný recept na lahodný zeleninový koláč z youtube kanála cooking kisy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g brokolice
1 cibuľu
1 mrkvu
1 červenú papriku
1 strúčik cesnaku
5 vajec
200 ml smotany na varenie
100 g parmezánu
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ČL bazalky
1 PL masla
mletú papriku
Postup:
Brokolicu nakrájame na ružičky a ošúpeme stonku.
Do hlbokej misy pridáme vodu a trochu octu.
Brokolicu namočíme na 10 minút, aby sme odstránili všetky nečistoty.
Do samostatnej hlbokej misy nastrúhame brokolicu.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky.
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
Cesnak roztlačíme nožom a na drobno nasekáme.
Na panvici roztopíme maslo.
Na panvicu pridáme cesnak a 30 sekúnd ho smažíme.
Pridáme cibuľu, mrkvu, zamiešame a na miernom ohni smažíme dve minúty.
Papriku prekrojíme a odstránime jadierka.
Nakrájame na kocky a pridáme na panvicu.
Zmes premiešame a varíme 10 minút.
Do misky s brokolicou pridáme osmaženú zeleninu, soľ, čierne korenie a dobre premiešame.
Do samostatnej misky pridáme vajcia a smotanu.
Osolíme, pridáme bazalku, papriku, 50 g parmezánu a metličkou vymiešame.
Omáčku zmiešame so zeleninovou zmesou.
Potom zmes nanesieme do formy vystlanej papierom na pečenia.
Vrch posypeme parmezánom a bazalkou.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 35-40 minút pri teplote 200°C.
Zeleninovú dobrotu vyberieme z formy a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: