Strúhadlo odložte bokom: 10 minút stačí na prípravu FANTASTICKY chutných a chrumkavých zemiakových placiek!

[mashshare]

Stojí za to, naučiť sa nový spôsob, ako pripraviť zemiakové placky – vedeli ste, že ich môžete pripraviť aj bez strúhania zemiakov?

Dokonca, budú ešte oveľa chutnejšie a nadýchanejšie, ako by ste čakali.

 

 

Všetko, čo potrebujete, je tento rýchly postup, zemiaky, pár bežných prísad a pár minút času.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Presvedčte sa sami, takto pripravené placky sú jemnejšie a nadýchanejšie. 

Recept na nadýchané zemiakové placky

 

Na prípravu nadýchaných a mäkkých zemiakových placiek budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

Ingrediencie:

Kilogram zemiakov

2 vajcia

1 veľká cibuľa

Soľ

Čierne korenie

Majoránka

1-2 strúčiky cesnaku

Mixér

Postup:

 

 

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

Narájame aj ošúpanú cibuľu.

Rovnako ošúpeme aj cesnak.

 

 

Suroviny preložíme do vysokej nádoby (ak používame ručný mixér), alebo do nádoby mixéra.

Teraz, v závislosti od typu zariadenia, ktoré máte, a od toho, aký efekt chcete dosiahnuť, rozmixujte zeleninu pomocou mixéra.

Mixujeme, kým nebude zmes úplne hladká, prípadne môžeme v hmote nechať malé kúsky.

 

 

Čím hladšie je cesto, tým kyprejšie budú palacinky.

V prípade hrnčekového mixéra je najlepšie pár sekúnd mixovať na najvyšších otáčkach a o chvíľu otáčky znížiť.

Zemiakovú hmotu prelejeme do veľkej misy.

 

 

Pridáme korenie, soľ a ak chceme aj nasekaný kôpor a miešame, kým sa všetky suroviny nespoja.

Vajcia rozbijeme do menšej misky, pričom oddelíme žĺtky od bielkov.

Metličkou vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a žĺtky vlejeme do misky so zemiakovou hmotou a premiešame.

 

 

Do zmesi za stáleho miešania pomaly primiešavame vyšľahané bielka.

Robte to veľmi jemne – inak vám palacinky nevyjdú také nadýchané.

Vo veľkej panvici rozohrejte veľké množstvo oleja.

 

 

Keď je to horúci, dáme na palacinky naberačku a smažíme do zlatista z oboch strán.

Podávame s kyslou smotanou, alebo inou prílohou či dressingom podľa chuti – výborne chutia aj samé o sebe :-).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes