Moja stará mama nám vždy cez prázdniny pripravovala na raňajky túto dobrotku.
Rýchlošišky z bieleho jogurtu bez kysnutia nám vždy spríjemnili začiatok nového dňa.
Dodnes si pamätám tú vôňu, keď sme ich natierali domácim marhuľovým džemom.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Možn budete prekvapení, ale hoci sa vyprážajú na oleji, nie sú vôbec nasiaknuté tukom.
Môže za to rum, ktorý sa pridáva do cesta – nemusíte sa obávať alkoholu, ten sa počas smaženia odparí.
Neváhajte a skúste tento jednoduchý, ale skutočne chutný recept.
Potrebujeme:
1 vajce
200 ml biely jogurt
2 PL cukor
1 ks Vanilínový cukor
2 lyžice rum
štipka soli
200 g hladká múka
1/2 Kypriaci prášok do pečiva
Voliteľné:
Marhuľový džem
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Pripravíme si väčšiu misku.
Do misky rozbijeme vajíčka.
Pridáme cukor a vanilkový cukor a miešame, kým sa cukor úplne neroztopí.
Pridáme rum a jogurt.
Potom vmiešame preosiatu múku a prášok do pečiva.
Všetky suroviny lyžicou vymiešame.
Naberáme lyžičkou, ktorú predtým namočíme v oleji a vkladáme do rozpáleného oleja.
Pečieme z oboch strán dozlatista.
Vyberieme na papierovú utierku, aby nám nasala prebytočný olej.
Podávame posypané práškovým cukrom, poliate čokoládovo-orieškovým krémom, džemom, čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)