Surová CVIKLA mi chutí viac ako ryža a zemiaky: RECEPT na božský FIT šalát pre každého, kto chce zdravo schudnúť a zlepšiť imunitu!

[mashshare]

Cvikla je plná vitamínov a minerálov a navyše vám pomôže aj zdravo schudnúť.

 

 

Navyše nie je potrebné variť ju, vďaka čomu si zachová všetky vitamíny a živiny.

Dá sa použiť ako výdatné predjedlo alebo ako ľahká večera.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zdravotné výhody cvikly:

 

 

-Podporuje obranyschopnosť

-Podporuje srdce a cievy

-Znižuje cholesterol

-Chráni telo a bunky pred radikálmi

 

 

-Posilňuje vlasy a nechty

-Podporuje funkciu pečene

-Odkysľuje organizmus, upravuje pH

-Močopudná, podporuje obličky

-Zlepšuje vyprázdňovanie

-Podporuje tvorbu krvi

-Zlepšuje pevnosť kože a kostí

-Zmierňuje menštruačné bolesti

Na prípravu sviežeho a zdravého šalátu potrebujeme:

 

 

50 dkg cvikly

1 jablko

2 polievkové lyžice vlašských orechov

3 polievkové lyžice jablčného octu

2 polievkové lyžice olivového oleja

2 lyžičky medu

1 štipka soli

Postup:

 

 

Cviklu a jablká ošúpeme.

Potom nastrúhame.

Vlašské orechy nasekajte nahrubo.

 

 

Aby získali orechy lepšiu chuť, opečte ich na suchej panvici.

Ich chuť  bude ešte bohatšia.

Zálievka:

 

 

V malej miske zmiešame jablčný ocot, olivový olej a med.

Pridáme aj štipku soli.

Jablká a cviklu dáme do misy.

 

 

Opatrne premiešame so zálievkou z jablčného octu.

Nakoniec posypeme vlašskými orechmi.

Oplatí sa nechať pol hodiny odležať, aby sa chute prepojili.

 

 

Šalát je zdravý a veľmi chutný.

Nezabúdajte, že najviac zdravotných benefitov cvikly si môžete dopriať práve vtedy, keď ju používate v surovom stave.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes