Snívate o šťavnatej a lahodnej pečeni?
Použite tento kuchárov recept a keď raz zoberiete našu radu na vedomie, budete si takto pečeň pripravovať už stále.
Vynikajúci recept na najchutnejšiu smaženú pečienku z portálu haps.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pečeň je jedlo, ktoré buď neznášate, alebo milujete.
Veľa závisí od zručnosti osoby, ktorá jedlo pripravuje.
Život si však môžete uľahčiť a použiť jeden šikovný trik, ktorý zabezpečí, že pečeň ostane jemná a mäkká.
Už ju viac nemusíte namáčať do mlieka, máme lepší nápad.
Vďaka viacerým ingredienciám je veľmi aromatická a pečeň sa stáva šťavnatou.
Potrebujeme:
500 g pečene
2-3 jablká (červené a sladké)
cibuľu
1 strúčik cesnaku
čili papričku
1/4 masla
1/4 šálky balzamikového octu
1 PL medu
soľ
čierne korenie
rozmarín
olej na vyprážanie
Postup:
Na začiatku nakrájame cibuľu.
Na panvici ju osmažíme, kým nebude priehľadná.
V miske zmiešame olej, rozmarín (dve vetvičky), plátky cesnaku a čierne korenie.
Do zmesi vložíme pečeň a marinujeme asi 20 minút.
Je to dôležitý krok, ktorý zabezpečí, že pečeň ostatne jemná a mäkká.
Pečeň opečieme na panvici po cibuľke.
Na tej istej panvici opečieme jablká nakrájané na štvrtiny a pridáme rozmarín.
V tej iste panvici zohrejeme med s rozmarínom, octom, maslom a nasekaným čili.
Keď sa zmes trochu odparí, pečienku v nej dusíme asi päť minút.
Nakoniec pridáme polovicu predtým pripravenej cibule a premiešame.
Hotovú pečeň posypeme trochou soli a servírujeme so zvyškom cibule a jablka.
Prajeme vám dobrú chuť!