Šťavnatá a chutná pečeň? Vysmažte ju vo veľmi aromatickej marináde!

[mashshare]

Snívate o šťavnatej a lahodnej pečeni?

Použite tento kuchárov recept a keď raz zoberiete našu radu na vedomie, budete si takto pečeň pripravovať už stále.

 

 

Vynikajúci recept na najchutnejšiu smaženú pečienku z portálu haps.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pečeň je jedlo, ktoré buď neznášate, alebo milujete.

Veľa závisí od zručnosti osoby, ktorá jedlo pripravuje.

 

 

Život si však môžete uľahčiť a použiť jeden šikovný trik, ktorý zabezpečí, že pečeň ostane jemná a mäkká.

Už ju viac nemusíte namáčať do mlieka, máme lepší nápad.

Vďaka viacerým ingredienciám je veľmi aromatická a pečeň sa stáva šťavnatou.

 

 

Potrebujeme:

500 g pečene

2-3 jablká (červené a sladké)

cibuľu

1 strúčik cesnaku

čili papričku

1/4 masla

1/4 šálky balzamikového octu

1 PL medu

soľ

čierne korenie

rozmarín

olej na vyprážanie

Postup:

Na začiatku nakrájame cibuľu.

Na panvici ju osmažíme, kým nebude priehľadná.

 

V miske zmiešame olej, rozmarín (dve vetvičky), plátky cesnaku a čierne korenie.

Do zmesi vložíme pečeň a marinujeme asi 20 minút.

Je to dôležitý krok, ktorý zabezpečí, že pečeň ostatne jemná a mäkká.

 

 

Pečeň opečieme na panvici po cibuľke.

Na tej istej panvici opečieme jablká nakrájané na štvrtiny a pridáme rozmarín.

 

 

V tej iste panvici zohrejeme med s rozmarínom, octom, maslom a nasekaným čili.

Keď sa zmes trochu odparí, pečienku v nej dusíme asi päť minút.

 

 

Nakoniec pridáme polovicu predtým pripravenej cibule a premiešame.

Hotovú pečeň posypeme trochou soli a servírujeme so zvyškom cibule a jablka.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes