Toto jem vo dne a v noci chudnem: Tento spôsob pečenia si zamilujete!

[mashshare]

Príprava zeleniny týmto spôsobom je rýchla a jednoduchá.

A čo je najdôležitejšie, všetky užitočné látky ostanú zachované.

 

 

Fantastický recept na pečenú zeleninu vo vrecku z youtube kanála Zdrowe Przepisy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kapustu

soľ

1 mrkvu

1 cibuľu

1 brokolicu

2 cukety

4 sladké zemiaky

rascu

mleté čierne korenie

provensálske bylinky

Na omáčku:

100 g kyslej smotany

nakladané uhorky

1 strúčik cesnaku

kôpor

Postup:

Kapustu prekrojíme.

Nasekáme na drobnejšie kúsky a vložíme do misky.

 

 

Pridáme soľ.

Rukami miesime, kým kapusta mierne nezmäkne.

 

 

Mrkvu ošúpeme.

Nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do samostatnej misky.

 

 

Cibuľu nakrájame a vložíme do menšej misky.

Brokolicu nakrájame na menšie ružičky a vložíme do samostatnej misky.

 

 

Z cukety odkrojíme konce.

Nakrájame na kocky a pridáme do čistej misky.

 

 

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.

Fóliu na pečenie na jednom konci zaviažeme.

 

 

Jednotlivú zeleninu postupne naukladáme do vrecka.

Na vrch pridáme rascu, čierne korenie a provensálske bylinky.

 

 

Na vrecku uviažeme druhý koniec a všetko spolu dôkladne premiešame.

Potom vrecko preložíme na plech a vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 45-50 minút pri teplote 200°C.

Pripravíme si omáčku: do misky pridáme smotanu.

 

 

Do smotany nastrúhame uhorky.

Potom do zmesi pretlačíme strúčik cesnaku.

 

 

Nakoniec pridáme nasekaný kôpor a dobre premiešame.

Upečenú zeleninu servírujeme s lahodnou omáčkou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes