Tieto chrumkavé zemiakové tyčinky sú skvelou pochúťkou na zahryznutie, ktorej nikto nebude vedieť odolať.
Sú také chutné a neodolateľné, že ich budete pripravovať pri každej vhodnej príležitosti.
Výnimočný recept na chrumkavé zemiakové tyčinky z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 zemiaky
1 červenú papriku
mätu
petržlenovú vňať
100 g syra čedar
5 PL kukuričného škrobu (120 g)
1 ČL soli (8 g)
Na rozvaľkanie:
škrob
Na vysmážanie:
rastlinný olej
Postup:
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Nakrájame ich na veľké kusy a vložíme do hrnca.
Zemiaky zalejeme vodou.
Varíme do mäkka cca 15 minút.
Z papriky odstránime stonku a jadierka.
Nakrájame na čo najmenšie kocky.
Mätové lístky otrháme zo stonky.
Nožom ich na jemno nasekáme a vložíme do malej misky.
Nožom nasekáme petržlenovú vňať.
Vložíme do samostatnej misky.
Na hrubom strúhadle nastrúhame syr.
Uvarené zemiaky pretlačíme cez sitko.
Do misky s pretlačenými zemiakmi pridáme nakrájanú papriku a nastrúhaný syr.
Ďalej pridáme petržlenovú vňať, mätu a špachtľou zmiešame.
Pridáme škrob, soľ a dobre premiešame.
Potom cesto miesime niekoľko minút rukami.
Stôl posypeme škrobom.
Cesto rozdelíme na dve časti, preložíme na stôl, posypeme škrobom a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
Okraje cesta odrežeme.
Cesto nakrájame na tenké plátky.
Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.
Zemiakové tyčinky vhodíme do horúceho oleja.
Tyčinky smažíme z oboch strán do zlatista.
Hotové tyčinky naukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: