Tajomstvo, ako pripraviť najchutnejšie BUCHTY pod slnkom: Parené buchty už nerobím, toto je niečo fantastické!

[mashshare]

Jedlo, ktoré milujú všetci, dospelí aj deti, sú určite parené buchty.

 

 

Je to stará dobrá klasika, na ktorej sme odchovaní skoro všetci.

Málokomu sa však s nimi chce doma „piplať“ a tak si to často zjednodušíme a buchty kúpime v obchode.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Žiadne parenie, skúste fintu šéfkuchára

Predstavte si však, že máte perfektný recept od človeka, ktorý tých buchiet za svoj život urobil tisíce a má v ňom vychytané všetky chybičky.

„Základom úspechu je určite správny pomer surovín a samozrejme, treba dať pozor na proces kysnutia.

Náš recept je však trošku iný v tom, že buchty nakoniec neparíme, ale varíme v horúcej vode a môžem povedať, že sú chutnejšie,“ hovorí Tomáš Hakl z bratislavskej Buchtárne.

 

 

Prísady:

Na kvások potrebujeme:

1.5 dl vlažného mlieka

1 kacka droždia

1 PL cukru

Na cesto potrebujeme:

½ kg polohrubej múky

2,5 dl vlažného mlieka

Postup:

Zmiešajte 1,5 dl vlažného mlieka, 1 kocku droždia a 1 PL kryštálového cukru.

 

 

Nechajte 10 minút vykysnúť, kým na povrchu neuvidíte bublinky.

Do vykysnutého kvásku pridajte ½ kg polohrubej múky.

Pridajte aj štipku soli a 2,5 dl vlažného mlieka.

 

 

Vypracujte hladké cesto.

Necháme ho kysnúť pod utierkou pol hodinku.

 

 

 

Vykysnuté cesto potom dajte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte asi na hrúbku 1 cm.

Z cesta urobte rovnaké štvorce (asi 5×5 cm).

 

 

Naplňte lyžičkou lekváru, nutelou – čím len chcete.

Potom spojte všetky konce štvorca a poriadne spojte, aby obsah nevytiekol.

 

 

 

 

Nakoniec nechajte ešte ďalších 15 minút podkysnúť.

Potom vložte do vriacej vody na 15 minút – tieto buchty sa teda neparia na paráku, ale varia v horúcej vode.

Ak urobíte cesta viac, môžete si ho aj zamraziť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.