Vynikajúci recept a zároveň nápad na rýchle sladké pohostenie.
Bleskové krémeše z lístkového cesta pripravíte úplne jednoducho a chutia naozaj božsky.
Autorkou tohoto skvelého receptu je apani Alena N.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Krémeše sú nesmierne chutné a navyše aj krásne vyzerajú.
Recept sa bude hodiť nielen na veľkonočné maškrtenie.
Potrebujeme:
2 pláty lístkového cesta
krém:
800 ml mlieka
2 zlaté klasy
cukor
250 g mascarpone
rum
2ks šľahačky
2ks stužovače do šľahačky
Postup:
Na pracovnú dosku dáme rozvaľkaný plát lístkového cesta.
Z cesta vykrajujeme kolieska.
Môžeme na to použiť pohár alebo vykrajovátko.
Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
Popicháme vidličkou.
Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 10 minút.
Kým sa lístkové cesto pečie, pripravíme si krém.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding.
Do vychladnutého pudingu zašľaháme mascarpone a rum podľa chuti.
Na Veľkú noc môžete do krému vmiešať napríklad vaječný likér.
Vymiešame jednotný krém.
Pripravíme si aj smotanu na šľahanie.
Nalejeme do misky a vyšľaháme tuhú šľahačku.
Počas šľahania pridáme stužovač.
Teraz ideme robiť finálne krémeše.
Na jedno upečené koliesko dávkujeme pudngový krém pomocou zdobiaceho vrecka.
Prikryjeme druhým kusom cesta.
Poprášime práškovým cukrom.
Hotovo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)